Presentació del Comitè d'Infància i Adolescència del Col·legi Oficial de Psicòlegs


El proper dimecres, 5 d'octubre, tindrà lloc, a la sala d'actes del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (c/. Rocafort, 129) la presentació del Comitè d'Infància i Adolescència. Aquest Comitè neix amb la finalitat de treballar de manera transversal temes que afecten la infància i l'adolescència a Catalunya. Vol ser un espai de trobada dels psicòlegs que treballen a les diverses xarxes i equips –CDIAP, CSMIJ, EAP, EAIA, CRAE, USEE, entre d'altres- però obert als professionals d'altres camps –treballadors/es socials, mestres, pedagogs, pediatres, psiquiatres, etc.- que treballen o col·laboren amb aquestes xarxes.

Creiem que les múltiples repercussions de  l'actual situació de crisi econòmica fan més necessari que mai un fòrum de debat d'aquest ampli conjunt de professionals que, en el seu dia a dia, es coordinen sovint entre ells en relació als casos concrets que atenen, però que rarament tenen la ocasió de reflexionar i debatre sobre les qüestions que afecten la seva feina des de una perspectiva de conjunt. Com en totes les situacions de greu crisi econòmica i social, constatem l'augment de totes les manifestacions de patiment psíquic, especialment perceptible en la infància, en un context en el que, a més veiem reduir-se la disponibilitat de recursos amb els que donar-hi resposta.
En aquest primer acte del CIAC, el tema proposat és el següent: Benestar i salut a la infància i l'adolescència.

L'acte s'iniciarà a les 18h, amb una Taula rodona d'institucions, en la que participaranCristina Molina (Directora del Pla director de Salut Mental i addiccions del Departament de Salut), Maria Jesús Larios (adjunta al Síndic de Greuges per a la defensa dels drets dels infants i dels adolescents), Araceli Lázaro (de l'Observatori dels Drets de la Infància de la DGAIA), i Ferran Casas, (Catedràtic de psicologia social de la Universitat de Girona).
A continuació, una segona Taula rodona, composada per tres representants de les seccions professionals del COPC, presentara un treball de síntesi i actualització sobre els drets dels infants, i sobre els factors de risc i de protecció més determinants.

A continuació, s'obrirà un torn de paraules, del que esperem que esdevingui la part més important del acte, i que sigui l'inici d'un veritable diàleg entre els professionals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article