Presentació de la revista digital DESENVOLUPA


Avui dia la xarxa d'atenció precoç és molt coneguda per tots els professionals que treballen en l'àmbit de l'atenció a la infància. Depèn del Departament de Benestar Social i Família i és, per tant, una xarxa d'utilització pública, adreçada a tots aquells nens de 0 a 6 anys que presentin qualsevol tipus de trastorn del desenvolupament o es trobin en situació de risc de patir-ne, ja sigui per causes biològiques, psicològiques o socials. 

Cal dir que en els seus gairebé noranta equips, distribuïts per tot el territori català, la xarxa de Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) va atendre l'any passat més de 35.000 nens i les seves famílies, que hi havien accedit a partir d'una derivació (feta per l'escola bressol, per pediatria o per un professional del treball social) o per consulta espontània.

Els motius de consulta, els diagnòstics que finalment s'estableixen i els tipus de tractament que realitzen els CDIAPs són, com dèiem, molt diversos, en funció de les característiques del trastorn i de la seva etiologia. Així, es realitzen tractaments de fisioteràpia, logopèdia, psicoteràpia, estimulació global i atenció a problemàtiques socials.

Allò que no tanta gent sap és que un gran nombre de professionals de l'atenció precoç formen part de l'Associació Catalana d'Atenció Precoç (ACAP) que, des de fa més de vint anys organitza activitats de formació permanent, adreçades als seus membres, però obertes a altres professionals: cursos, jornades, sessions clíniques, etc. En el context d'aquestes activitats, va néixer fa gairebé vint anys la Revista de l'ACAP, en la que s'han publicat nombrosos articles i col·laboracions, referides a l'ampli ventall d'especialitats que engloba el caràcter multidisciplinar de l'atenció precoç: treballs de recerca, casos clínics, reflexions sobre la pràctica diària, consideracions ètiques, propostes de futur, ressenyes bibliogràfiques, etc.
 
Els responsables de la Revista de l'ACAP es van plantejar fa un temps donar un gran pas. Es tractava de passar del format en paper al format digital, per tal d' aprofitar les possibilitats que ofereixen els mitjans tecnològics actuals: incorporar material gràfic de tota mena (fotos, vídeos, gràfiques),  reduir costos i augmentar exponencialment les seves possibilitats de difusió. I fa ben poc ens han presentat el resultat del seu treball: una magnífica publicació digital, d'accés lliure que –ara amb el nom de DESENVOLUPA- seguirà recollint i posant a l'abast dels seus lectors treballs de gran qualitat i d'indubtable interès. DESENVOLUPA
 
Només cal afegir que el proper 13 de març, a les 19h, tindrà lloc la presentació oficial de DESENVOLUPA, a la seu del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, en un acte obert que, de ben segur, serà de gran interès per a tots aquells professionals vinculats a l'atenció a la infància.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Lina Puig fabregat Castelló
2.

Bona vesprada, Ja he fet la inscripció a la revista, però crec que hi ha hagut algùn error. La torno a fer. Gracies

  • 0
  • 0
Lina Puig fabregat Castelló
1.

Bona vesprada, Ja he fet la inscripció a la revista, però crec que hi ha hagut algùn error. Latorno afer. Gracies


Lina Puig

  • 0
  • 0

Comenta aquest article