Les Administracions deuen 900 milions d'euros a les entitats socials


La Taula del Tercer Sector i la Confederació de patronals del Tercer Sector han reclamat solucions al Govern català davant la situació crítica que viuen moltes entitats socials pels retards dels pagaments de les Administracions. 
 
Les Administracions Públiques deuen 900 milions d'euros a les entitats socials de Catalunya, més de 700 milions corresponen a la Generalitat i 157, als Ajuntaments. Aquest deute, juntament amb les dificultats d'accés al crèdit i l'increment continuat de necessitats socials, han portat moltes entitats a un carreró sense sortida.
 
A més, la situació ha conduït a un increment alarmant del cost financer que han de suportar les entitats: més de 100 milions d'euros. Estem parlant d'infinitat recursos que podrien destinar-se a atendre les necessitats socials i que, en canvi, les entitats han de destinar a pagar interessos bancaris i altres costos derivats de la necessitat d'avançar els diners de les Administracions.
 
Som molt conscients que les Administracions Públiques viuen una situació molt complicada. Però les entitats socials del país, que som entitats privades amb vocació de servei públic, i que ja estem fent un esforç enorme en l'atenció a les persones més vulnerables afectades per la crisi, no podem pagar-ne un preu tan alt. Hem de tenir un tracte preferent i prioritari per part de totes les Administracions, locals, autonòmiques i estatal. S'ha de demostrar amb fets que som un aliat fonamental dels poders públics en un moment com aquest, perquè les persones, sobretot les més vulnerables, han de ser la prioritat número u de qualsevol govern.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article