T'atreveixes amb un gir de 180º en salut mental?


Amb el perill de que pugui semblar una publicitat o una autolloança, us prego que em deixeu presentar-vos en aquestes línies un projecte emprenedor, professional i  social, que ja fa prop quasi bé dos anys que està en marxa, i també convidar-vos a que feu un gir de 180º vers la salut mental per conèixer una part que moltes vegades ens passa desapercebuda. 
 
Es tracta de la revista Joia. Una publicació trimestral que parla sobre salut mental i psicologia però que no és un paper ni un recull d'articles científics que analitzen el comportament dels usuaris dels serveis de salut mental. Es tracta d'un magazine que vam iniciar dues periodistes a l'octubre de 2010 amb la intenció de ser un servei d'informació però també creador d'opinió i interpretador de fets per tots aquells que tinguin un interès especial per la salut mental i la psicologia. Una publicació que busca destacar una part de la salut mental que moltes vegades ignorem. 
 
És evident que tot això no hagués estat possible sense la confiança i el recolzament de la Fundació Joia. Una entitat que està configurada per ser una eina per trencar amb l'estigma que pateixen les persones amb trastorns mentals però també per treballar en la creació d'altaveus que enriqueixin el coneixement del significat de salut mental i tot el que pugui estar relacionat amb això. 
 
Ara a l'abril sortirà la setena publicació. Un número que dedicarem bàsicament a la cultura. Pot ser algun de vosaltres us pregunteu com pot ser que dediquem quasi bé el 80% de la publicació a la cultura quan parlem de salut mental. Això és possible per la nostra filosofia de fer periodisme. Busquem històries personals i professionals que ens faciliten la narració dels fets. Si haguéssim de fer una declaració d'intencions puc dir que seria aconseguir que cada lector pugui crear-se la seva opinió i interpretar el que el presentem en aquelles pàgines. Busquem històries noves, diferents, o simplement humanes que circulen per aquest sector i que molts cops la besant científica no ens deixa veure ni reconèixer. Per això, també us vull demanar que ens ajudeu a trobar noves fonts d'informació i ens feu coneixedors de tot allò que ens pugui servir per donar a conèixer el que es cou en aquest sector de la salut mental que, per bé o malament, ens implica a tothom de forma directa o indirecta. 
 
Som un equip al voltant de nou persones, que canvia segons la temàtica que tractem, ja que tenim a grans col·laboradors que ens apropen temes internacionals, d'educació, o d'altres disciplines en les quals ells desenvolupen el seu treball periodístic i on han sabut trobar una relació amb la salut mental. 
Cada número que fem és un treball de mesos que queda plasmat en les històries que podeu llegir. Quan et fas periodista tens la utopia de que el teu treball servirà per canviar el món o que, com diuen alguns col·legues de professió, "et tocarà menjar algun cop caviar per poder portar el plat de llenties a casa". De moment no m'ha tocat menjar canviar però sí que puc dir que estic aprenent molt i només puc donar les gràcies a les persones que ens van donar l'oportunitat de posar això en marxa i també a tots aquells que han volguts ser les nostres fonts d'informació o els nostres col·laboradors. Jo no sé si he aconseguit canviar una petita part del món però aquest col·lectiu sí que ha aconseguit que jo canviï la meva forma de veure el món. 
 
Si ja ens coneixeu,us dono les gràcies en nom de tot l'equip per confiar en nosaltres i en la nostra forma de treballar. La vostra fidelitat ens ajuda a continuar apostant pel bon periodisme que creiem que estem aconseguint assolir una mica més en cada número. 
 
Si no ens coneixeu, us animo a fer una ullada a la nostra revista en format paper o en la versió online. I que ens feu arribar la vostra opinió sobre el que fem, el que us agradaria llegir o simplement demanant-nos que us enviem, cada cop que surt la revista, un exemplar a casa vostre de forma gratuïta. 
Encara ens cada molt per fer i ganes de tirar cap endavant no ens falten. Els protagonistes de tot això són les persones com vosaltres que ens llegiu. Jo encara em vull considerar una ignorant d'aquest món i de la salut mental, per això m'agrada recordar de tant en tant el que va dir Einstein: "Tots som molt ignorants. El que passa és que no tots ignorem les mateixes coses". 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Pablo Sancho París Vilafranca del Penedès
2.

Fa temps que segueixo la vostra revista. És única i innovadora!
Endavant amb la feina i a continuar treballant!

  • 0
  • 0
Bàrbara Munar
1.

Hola Beatriz!!

Jo sí que us conec i us haig de dir que esteu fent una gran feina! M'heu apropopat el món de la salut mental d'una manera que puc entendre sense conéixer-ne res. Enhorabona pel vosre gran projecte i ànims per a què continueu treballant de la mateixa manera. Me n'alegro molt d'haver-te trobat en aquesta web...

SORT!

  • 1
  • 0

Comenta aquest article