Els 100.000 milions de rescat financer vs 4 milions de la marató per la pobresa


[Marxa de casa i amb aquella veu trencada dels adolescents, em demana amb un to irònicament educat els seus 5 euros de setmanada. Els hi dono i de sobte recordo la xifra del rescat de la banca, 100.000 milions d'euros, ja afegits als milers d'euros que l'estat ha injectat ja des de l'inici de la crisi. El rostre se'm posa tens i el jove pregunta si estic bé. Jo encara amb la mirada perduda, i li dic que sí, que no pateixi i que marxi que farà tard. Arribant a casa, elaboro la meva ràbia.]
 
Resulta cruentament injusta la situació que veiem els i les que intentem educar infants i adolescents tutelats per la generalitat de Catalunya, que en la seva quasi totalitat provenen d'entorns socioeconòmicament molt desafavorits, pobres. Els que manen de sempre (banquers, polítics professionals...) diuen que falten diners, els companys de la cooperativa que porten la comptabilitat pateixen per a possibles retallades imminents de cara als propers mesos i ja comencem a estalviar en tot allò que podem per a anticipar el pitjor. 
 
Mentre això passa, 100.000 milions d'euros s'injecten de forma extraordinària a la banca –quasi totalment privada des de fa temps– mentre els sectors desafavorits ho són ara encara més. I fa poques setmanes, la televisió pública catalana feia la Marató de la vergonya, on es van recaptar 4 milions d'euros provinents de les butxaques dels catalans a qui els sobren els diners.  
 
La comparativa resulta especialment injusta: per un cantó la mesura excepcional per a compensar la greu situació de les classes populars catalanes és retallades indiscrimades en educació, sanitat i serveis socials i un dia de beneficència i bonisme amb el resultat de 4 milions d'euros, una misèria si els comparem amb els centenars de milers de milions d'euros que rebran els bancs espanyols. Quin futur li espera al jove dels 5 euros de setmanada? Posarem l'altra galta? Ens veiem al carrer! 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Riera St. Pere de Ribe
1.

També sóc educador i pedagog (i mestre). La teva línia de pensament em sembla interessant.
M'interessaria tenir una trobada informal amb tu de cara a reforçar aguns projectes que tinc endegats.
Salut.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article