Les Retallades irracionals


Acabem de veure, i viure, com el govern espanyol acaba d'aprovar la retallada més important de la democràcia. La pujada de l'IVA, la modificació de la Llei de la Dependència, la retallada en la Renda Bàsica d'Emancipació, la reducció de la prestació d'atur a partir del 6 mes de cobrar aquesta prestació....
 
Vivim una situació d'irracionalitat quan es continuen mantenint unes polítiques econòmiques i socials que la realitat ha negat, i nega, la seva eficàcia en aconseguir desenvolupament econòmic i social. Només la resistència al canvi, la poca humilitat per reconèixer els errors, i la voluntat de només servir a les èlits econòmiques i financeres expliquen que es mantinguin unes polítiques nefastes per a la cohesió social i el creixement econòmic.
 
La nostra societat s'està trencant amb el patiment de cada vegada més persones que cauen en el buit de l'exclusió social.  
 
Ens cal posar la cohesió social com el principal objectiu de les polítiques democràtiques. Perquè la cohesió social és essencial per a  poder abordar com a país, i de manera compartida, els reptes que tenim plantejats, i intentar guanyar el futur. Un futur que serà molt diferent del present i del què ha estat el nostre passat més immediat.
 
Les entitats del Tercer Sector som, en el seu conjunt, un actor cada cop més referent en l'exigència de la centralitat de les polítiques de cohesió, i en l'exigència del seu desplegament. El Tercer Sector som un element de racionalitat i d'esperança per guanyar un futur de més gran progrés social, econòmic i democràtic.
 
El Tercer Sector Social cada cop serà mes essencial a Catalunya per donar resposta a les necessitats i els desafiaments que ens toca viure. I volem dir-ho clarament: la Taula del Tercer Sector Social no hem participat ni participarem mai en actuacions o estratègies que busquin afeblir la responsabilitat pública democràtica, erosionar els drets de ciutadania i convertir en graciables les polítiques socials.  
 
El que sí que volem és aportar els nostres valors i la nostra responsabilitat per cooperar amb els governs democràtics en l'enfortiment de la societat civil i la preservació dels drets socials; en l'exercici de la responsabilitat pública compartida; en el compromís i la solidaritat del voluntariat, en la millora de l'eficàcia de les polítiques socials i dels esforços per fer progressar la societat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article