Del #nopucmes al #yeswecan


http://www.associaciojoia.org/bitacola/

És temps de crisi, tots ho sabem i és difícil que hi hagi cap persona en aquest país que no n'estigui al cas. D'alguna manera tots n'estem sortint escaldats i encara ens posem més nerviosos quan una diputada es dedica a dir: "que se jodan" sense quedar clar, per part seva, si va dirigit cap a l'altra part de l'hemicicle o cap aquelles persones que viuran les retallades anunciades pel senyor Rajoy, encara més, en primera persona. En tots dos casos una actitud molt penosa. 
 
Quan arribem a aquesta situació de #nopucmes, què més podem fer? En aquest cas l'únic que ens queda és demanar ajuda i ser conscients de les nostres limitacions. El tercer sector, ara per ara, és aquest gran paraigües d'ajuda necessària i digna per a tots aquells que aquests temps difícils els estan passant factura. Sembla que el Govern central no fa gaires amistats amb les polítiques socials però només aquest tipus d'associacions, entitats i ONG s'inventen noves formes per poder arribar a tothom que ho necessiti amb els mínims recursos i aspirant a grans resultats, posant per davant l'honestedat i transparència d'aquest tipus de gestió. 
 
Aquí va un exemple d'una nova forma de passar del #nopucmes al #yeswecan: el cas d'un nou servei, que va néixer com a projecte innovador, i que avui es dedica a facilitar eines emocionals a totes aquelles persones que han dit #nopucmes però trauré les forces de sota les pedres per tirar endavant. Si el nostre principal motor, el cap, no està en òptimes condicions per agafar embranzida, difícilment podrem fer front a tot el que està per venir o que ja està aquí. Si esteu llegint això i sou una d'aquestes persones que busca una embranzida per superar un malestar psicològic per por a perdre la feina o perquè porteu molt de temps a l'atur, que esteu de baixa laboral perquè tot això us ha superat emocionalment o perquè sou emprenedors i agafar aquest nou rumb us fa tenir inquietuds i pors, us recomano fer una ullada al servei Bitàcola de l'associació Joia. Un servei que, mitjançant el coaching, proposa fer una canvi de mirada d'un #nopucmes a un #yeswecan. 

I això del coaching, que a molts ens pot sonar a tècniques americanes i que difícilment en podrem treure profit, funciona! I en tinc proves: durant el primer any de funcionament d'aquest servei 151 persones van participar al procés de coaching. D'aquestes, totes les que estaven treballant van mantenir la seva feina, el 50% de les que estava de baixa laboral va demanar l'alta, i el 40% que estava a l'atur va trobar feina. Es tracta de fixar un objectiu real i que t'agradi, centrar les teves forces en ell i el coacher et donarà eines per no desviar-te del rumb i arribar a l'objectiu fixat en poc temps. Si això encara no us ha convençut,  aquest servei no té cap cost per a l'usuari. És a dir, podeu trucar, anar a la primera visita, parlar amb el coach i provar, sense perdre uns diners que no teniu. 
 
Ser valents per demanar ajuda quan la necessitem és el primer pas per tornar a ser els protagonistes de les nostres vides i passar de titelles a actors principals. La mala salut mental ens afecta a tots en algun moment determinat. No importa l'edat, ni el sexe, ni les herències genètiques. La mala salut mental pot ser causa de moltes coses, i la situació social i econòmica actual és com una fletxa que va a foradar directament al nostre estat emocional. Visiteu el web del servei Bitàcola i feu un cop d'ull a aquesta nova proposta de #yeswecan. No teniu res a perdre i molt a guanyar! 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Núria Reus
2.
Com a molta gent que es troba amb la meva situació, la d'aturada sense poder sortir, vaig trobar interessante aquest article, per que vaig pensar, mira algú que es preocupa per la nostra situació, la meva sorpresa a estat gran quan he llegit a qui pertany aquest article, a una persona que no té ni la més punyetera idea de el que és buscar feina cada dia des de les 7 del matí per que des de que es va graduar com a "periodista" treballa en la empresa que va montar " el papa" i no va patir mai ni segurament pateixerà mai una situació similar a la dels milions d'aturats. El que més m'insulta de tot és que gent com vosaltres, s'aprofiten i encara fan diners gràcies a la situació de gent com jo. No m'ho crec gens el que diu amb aquest article i menys venint d'on ve!
  • 0
  • 0
Dolors Ribera Castellarnau Sabadell
1.
Benvolguts/des,
Poder oferir aquest servei, em sembla fantàstic i més amb el temps que estem passant, amb les retallades a tot arreu, i sobretot a les Entitats sense afany de lucre i, a sobre, aquest servei no suposa cap cost per a l' usuari.. De veritat, us admiro a tots i a totes, els/les que esteu treballant a l' Associació JOIA. Penso que és una de les primeres de Barcelona, que més serveis té, i aquest, concretament, per els emprenedors, significa altruïsme , honestedad, abnegació , modernitat i saber estar al dia.
Jo sóc mare de dos fills amb problemes de salut mental, un viu amb mi a Sabadell però, la noia, viu a Barcelona, té 48 anys, no treballa, és llicenciada amb Filologia Catalana, fins ara cobrava la paga per a majors de 45 anys, comparteix pis i està capficada per trobar feina fent pàgs.Web. Bolgs, etc. Li he parlat d'aquest servei i li he enviat aquesta pàgina, a veure que farà, l'esperança no s'ha de perdre mai.
Salutacions,
Dolors
  • 7
  • 0

Comenta aquest article