Vols xocolata?


Enganxats al consum, aquestes festes segurament més d'una persona farà alguna compra compulsiva d'algun objecte que no és del tot necessari o bé d'algun regal que no és ben bé útil. Alhora, els que s'ho puguin permetre, voldrem comprar aquell aliment que no és massa habitual que comprem perquè normalment no entra en el nostre pressupost o perquè entra a formar part dels “petits luxes” que creiem irrenunciables.
 
Ens han fet creure que l'economia només girarà quan hi hagi consum d'allò que se surti de les necessitats bàsiques i que això provocarà de manera pràcticament miraculosa la sortida de la crisi. Tant de bo aquests dies tothom pogués permetre's aquests “petits luxes” en algun moment donat.

Al marge de fer que comenci a girar la roda de l'economia per les nostres compres, i ja que mirem de reactivar-la, potser hauríem de començar a fer-la rodar cap a un altra sentit. Estic convençut que si ens preocupem de veure la responsabilitat que tenim sobre cada objecte de consum algunes coses canviarien.

¿Què us sembla la idea de donar-li als vostres fills un ou de xocolata que provingui d'un conreu de cacau que ha fet servir explotació infantil per fer un producte més econòmic?

¿No creus que el gir de l'economia rodaria de manera diferent si ens preocupéssim de la responsabilitat social de les marques que fem servir?

Estic convençut del poder que com a ciutadans tenim. Oi que no voleu donar als vostres fills cap xocolata conreada per nens i nenes explotant-los? Creus que l'excusa del preu una mica més elevat justifica que hagis de sufragar el teu plaer tenint en el cap aquesta explotació infantil?

Si no comprem cap xocolata d'aquestes característiques no hi haurà marca que es resisteixi a fer un canvi “actitudinal”. Reconec que no és del tot fàcil arribar a la informació per saber si les marques garanteixen tota la cadena de creació del producte de manera responsable. La tecnologia ens dóna molt accés a informació i totes les empreses tenen perfils a Twitter. Què et sembla, doncs, preguntar a les marques (abans de comprar) si el seu cacau prové de comerç just? No pressionem ni exigim res, només preguntem per tenir la informació i decidir si en comprem o no.

Segur que trobarem un nou gust a la xocolata molt millor.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article