Som uns criminals? (article d'urgència)


Article fet i firmat per Joan Gener i Senén Roy

Avui, ja a la feina, rebo un correu amb un link i a sota d'ell hi diu:
 
Destaco:

"Según el artículo 318 bis del Anteproyecto de reforma, pendiente aún de aprobación parlamentaria, "el que intencionadamente ayude a una persona que no sea nacional de un Estado Miembro de la Unión Europea a entrar en el territorio de otro Estado miembro o a transitar a través del mismo, vulnerando la legislación de dicho Estado sobre la entrada o tránsito de extranjeros, será castigado con una pena de multa de tres a doce meses o prisión de seis meses a dos años". 
 
Pensant que les lleis són interpretables, no és díficil imaginar que algú ho interpreti com:
 
La porta oberta per criminalitzar a centenars de persones que treballen amb els col.lectius d'inmigrades i a milers que col.laborem ocasionalment (menjadors socials, empadronaments, donar roba o "xatarra"...)
  

El link és aquest:
 
"Ayudar a immigrantes irregulares podria ser penado con la carcel"
http://www.publico.es/espana/448287/ayudar-a-inmigrantes-irregulares-podria-ser-penado-con-la-carcel

Llegiu-ho,
si us plau.
 
 
 
Aquesta és una notícia més d'aquesta estafa social. 

Són tantes -les notícies- que segur, mentre la llegiu o llegiu aquest article, us ha passat pel cap allò de: "va...tampoc n'hi ha per tant, segur que l'Estat no condemna a ningú per ajudar a un sensepapers....on vas a parar". 

És lógic pensar-ho...potser.
 
Desnonaments, CAPs tancats, hospitals ocupats pels treballadors, menys professors, més i.v.a a la cultura, la pujada de preus del gener, menys fiscalitat pels rics, russos compran pisos buits i gent sense casa, la prima vomitiva de risc, un banc dolent, corrupció, atur, vagues generals que no tenen ressó, impagaments a les entitats d'acció social, privatització dels drets bàsics ....
 
Cada dia, cada setmana, una notícia 
o dues 
o tres. 

"Buf! quina mandra, no?" 


És lógic pensar-ho...potser.


Quan he llegit l'article, la primera reacció ha estat reenviar-ho a companys de feina i després, fer un tuit:
 
"Que vinguin a detenir-me. A la feina miro d'acompanyar als #sensepapers per sobreviure a la misèria d'occident #educaciósocial #desobediència"

I pensareu: "Ja està tranquil?... Això és moure's?"

Doncs no.
O sí. 

Tota la resta,
depèn de nosaltres

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Assumpta Clopas Martorell
1.

Ens poden prohibir la pràctica dels valors de la solidaritat? Acolliment, acompanyament, suport en les necessitats bàsiques... son fonamentals en aqust món tant deshumanitzat. I no parlem dels drets humans que, els que vivim al primer mon? hem de collaborar a que en gaudexin les persones provinents de paisos que els son vetats...
Només faltaria... Cal fer molta difusió del text...

  • 0
  • 0

Comenta aquest article