La voluntat hi és?


En un moment d'emergència social i d'escassetat de recursos el país necessita afinar molt més les seves prioritats. I fer-ho amb el màxim consens possible. El passat cap de setmana s'havia de celebrar al Palau de Pedralbes, la Cimera Econòmica Social que finalment va quedar suspesa. En aquesta cimera no hi va ser convidada la Taula del Tercer Sector ni els altres agents econòmics i socials. 
 
Amb cimera o sense, demanem un Pacte Social: que tots els partits polítics deixin de banda el "pim, pam, pum" dialèctic i d'interessos i es posin d'acord en com el país ha d'encarar la seva sortida de la crisi. Cal fer-ho amb condicions i amb el màxim consens possible i amb la màxima rapidesa i eficiència.
 
Durant els dos últims mesos, la Taula del Tercer Sector hem fet arribar el nostre missatge a govern i a partits. Mitjançant el document ‘full de ruta social', hem donat a conèixer les nostres prioritats per a aquesta legislatura i les línies vermelles que cal preservar per mantenir la cohesió social del país.
 
Garantir un sistema d'ingressos mínims per a les 300.000 famílies que avui ja no compten amb cap ingrés estable; assegurar la cobertura de les necessitats bàsiques dels infants i dels joves; posar fre als desnonaments, la dació en pagament i promoure un parc d'habitatges de lloguer social; reforçar les polítiques actives d'ocupació; recuperar els programes de rehabilitació de la població reclusa; potenciar els sectors i les entitats de l'economia social...
 
Les prioritats estan definides. La voluntat per tirar-les endavant, hi és?

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article