A Catalunya hi ha pobresa


Gairebé 350.000 nens i nenes en risc de pobresa a Catalunya, 50.000 amb carències alimentàries i 750 infants atesos en els ambulatoris catalans només durant el mes de juny amb símptomes de desnutrició. (El Pais 8/8/13)
 
Sembla que son xifres suficients com perquè més d'un responsable polític no recordés quan surt als mitjans que fa declaracions tot i que està de vacances. I menys si ho fa per anunciar més retallades, sense detallar-les, que acabaran caient com una llosa de formigó sobre els caps de les famílies que pitjor ho estan passant.
 
Ni tant sols entrem a abordar el tema de les retallades en educació, només ens centrem en les necessitats més bàsiques i trobem ciutadans que no les tenen satisfetes. Nens i nenes que viuran els seus primers anys de vida en un forat de desigualtat d'oportunitats que és molt probable que l'arrosseguin bona part de la seva vida. Nens de famílies que patiran cada dia de l'any veient la situació dels seus fills.

Em sembla que és just recordar aquestes dades a uns i donar la noticia a tots aquells que desconeixen que a Catalunya hi ha pobresa. Perquè també hi ha qui relativitza o simplement no en té coneixement.
 
Dóna la sensació que la pobresa al país queda amagada amb altres discursos. I és normal, suposo, ningú no vol reconèixer que té pobres a casa seva. Però o reconeixem obertament aquesta situació o ni tan sols començarem a solucionar-la.
 
Està clar que tot plegat no es solucionarà només “donant de menjar”, malgrat que en aquests moments sigui importantíssim. La igualtat d'oportunitats segurament comenci per una educació formal i no formal suficientment potent com perquè aconsegueixi que veritablement qualsevol ciutadà estigui en igualtat de condicions amb la resta de la població. Tot plegat de la mà d’una sanitat de qualitat i universal.
 
El teixit associatiu, les entitats i tantes persones anònimes que estan treballant en aquest tema haurien de poder fer-ho amb el màxim de dignitat possible sense haver d’estar demanant cada setmana ajudes urgents que no són almoines sinó justícia social indispensable per pensar que som un país amb ciutadans atesos quan tenen dificultats serioses.
 
La revisió de la renda mínima que abans de la crisi ja era demanada per moltes organitzacions polítiques i no polítiques hauria de poder ser una base sòlida per a la igualtat d'oportunitats i per garantir que, de manera urgent, aquestes xifres desapareguessin fins a la eternament demanada “pobresa zero”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Oscar
4.

Gràcies pels vostres comentaris

  • 0
  • 0
Josep Pages Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTAL
3.

Eliminar els COTXES OFICIALS dels Politics Catalans donaría per alimentar els nens que pateixen gana Donaria per fer políticas Socials que ara no es fam . NO San de donar diners als Diaris diners publics NO Els diners publics son per fer coses publicas salva persones no empreses privades Per fer noves escoles obrir guarderies Publicas he

  • 0
  • 0
Josep Pages Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTAL
2.
No nomes ja Pobresa a Catalunya cal dir la VERITAT Per molt molesti a Politics i ala gent A Catalunya molts nens criatures i families senseres pasan gana , no poden menjar . Amaga aixo no soluciona res dir mentires tamboc Catalunya malgasta molts diners en Festes ho Festes Majors HI Cuan escolta noticies que a Catalunya es pasa FAM Gana volem amagar la noticia diuen es mentira mentres a els no els toquin la FESTA MAJOR Pagada en diners publics Diners que podrien alimentar a moltes familias i nens A CATALUNYA ES PASA FAM GANA SI SR PRESIDENT SI ARTUR MAS Que no la passi boste no vol dir altres no la pasen he CAP Politic pasa gana amb enorme sou que cobre cada més
  • 4
  • 0
Fàbregues Figueres
1.

des de la base, arran del problema ....tot són protocols, hi ha massa correcció política . el personal sanitari,social i els ciutadans lliures com a professionals i persones a més de fer les tasques hauríem d'invadir els cassos a Fiscalia per tal que alguna cosa els arribi als responsables de la situació i de les decisions.....sinó després de la noticia...entra a l'oblid fins nou titular

  • 2
  • 0

Comenta aquest article