Noves generacions d'acció social


Deixeu-me que avui personalitzi una mica. Tinc la fortuna de fer una feina que em permet, per una banda, conèixer de prop molts projectes educatius i socials d’entitats del tercer sector i, per l’altra, veure com tota una generació de joves es posicionen al seu tram final dels estudis amb il·lusió i responsabilitat vers les seves pràctiques.

Aquests dies he pogut sentir la força i l’entusiasme amb professionals d’entitats com ara Fundació Aspasim, amb un projecte d’escola amb un punt de vista que va molt més enllà d’allò exclusivament escolar i que transmet una visió de la diversitat funcional amb un clar esperit de millorar la qualitat de vida de les persones que atenen. Allà, els pares son capassos d'inventar una cursa solidària d'una milla on tothom hi guanya. També he pogut visitar el centre diari “El Submarí” de la federació de centres de la pròpia Fundació

Pere Tarrés on treballen per garantir al màxim la igualtat d'oportunitats dels nens i nenes de la Zona Franca. Un racò al barri amb molta llum i força.

De la mateixa manera he pogut parlar amb els responsables d'Esclat, un dels projectes de referència per persones amb paràl·lisi cerebral. He estat a l'escola Carrilet al barri d'Horta amb un projecte de molta qualitat per a nens i nenes amb autisme i que tant contents estan de les nostres estudiants.

Els darrers dies, a més, vaig poder ser-hi al taller ocupacional d'Arrels Fundació, una d'aquelles entitats que conformen en silenci moltíssima feina als carrers de la nostra ciutat de botigues, llums i olimpiades. Allà, son capaços de fer tecnologia en forma de peça metàl·lica dissenyada exclusivament per ser l'ànima de tamborets, tauletes i llums creats per les persones que hi participen del taller. Si visiteu la sabateria de Camper al carrer Pelai us sorprendrà.

I finalment, tambè he descobert un projecte entranyable a la ciutat de l'Hospitalet, el que fa uns anys que desenvolupen a la Fundació Esportiva l'Hospitalet Atlètic, un projecte educatiu i social, un lloc on els nens i nenes s'entrenen a treballar en equip, a ser solidaris, a compartir amistats, a guanyar i a perdre mentre aprenen a jugar a futbol.

El Tercer Sector està ple de joies que mai no paren d'apareixer des de les associacions, les fundacions i sobre tot desde les persones que les conformen que també hi creuen en la formació i que acompanyen els futurs professionals a les seves pràctiques. I és en aquestes petites i grans joies que veig clar una generació de joves, futurs professionals en l'acció social que sabran portar a terme projectes de gran abast. Mentre visito els centres de pràctiques em sento afortunat de conèixer els projectes, però sobre tot de poder veure gent amb il·lusió per aprendre i per canviar moltes coses.

Qui dubti de la gent jove, si us plau, que vingui a veure els “meus” estudiants. Us convido a una classe.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Oscar Martínez
2.

Gracias a ti. La idea de juntar deporte y educación social seguro que nos llevará a caminos interesantes, es un lujo poder estar cerca para compartirlos. Ánimos y gracias.

  • 0
  • 0
Nicolás Soria Acosta Barcelona
1.

Gracias por el apoyo y la confianza en estos nuevos proyectos Oscar, es una alegría inmensa tener estos desafíos por delante, un bonito reto. Saludos desde la Fundació Esportiva L´Hospitalet.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article