Els anys guanyats, elogi a l'amor i a l'amistat


(pdf)
Diuen que quan "pateixes" qualsevol contratemps, t'adones de qui tens realment al teu costat. La família, els amics, els companys d'escola o de la feina són alguns dels protagonistes de la meva vida. Una vida que acaba de passar la quarantena (en anys) i que segueix amb la força i l'empenta que em transmeten tots ells.
 
Fa aproximadament 20 anys, en un matí emboirat (com ha de ser sinó a la Plana de Vic), saltava al camp de rugbi amb la fal·lera d'aquell que porta un mes lesionat i que espera amb delit el retorn al "camp de batalla" per reviure de nou, les emocions de competir al costat dels seus companys.
 
Portàvem uns 30 minuts de joc, quan, amb la pilota a les mans, avançava entre l'equip contrari per mica en mica guanyar metres i apropar-me a la zona de marca. De sobte, davant meu m'esperava un jugador de l'equip rival. La topada contra ell era inevitable, com tantes d'altres que ja havia patit en nombroses ocasions... Aquell cop, però, el desenllaç seria diferent.
 
En caure a terra, el meu coll va flexionar-se de tal manera que les vertebres cervicals no van suportar l'embranzida i una d'elles, la cinquena, va esclatar provocant-me una lesió medul·lar completa i irreversible.
 
A partir d'aquell precís instant la meva vida i la de la gent més propera faria un gir de 180 graus per el qual ningú està preparat. 
 
M'esperaven 7 mesos i mig d'estada a l'hospital de la Vall d'Hebrón, on el principal objectiu era "aprendre" de nou a viure amb unes capacitats diferents a les que tenia fins aleshores, i amb unes limitacions encara més desconegudes.
 
Durant tots aquells mesos, la família i els amics no varen escatimar temps ni coratge. Estar al costat del fill, germà o amic, no seria gens fàcil per a cap d'ells, però era totalment necessari ja que sense el seu suport, en Jordi no se'n sortiria.
 
Després d'aquell llarg període, arribava l'autèntica prova de foc: tornar a casa i reemprendre la vida que havia quedat aparcada durant tant de temps, i que ara, calia seguir "conduint" des d'una altra perspectiva i amb uns somnis que no havien variat.
 
Les regles del joc havien canviat, però la finalitat era la mateixa: guanyar la partida. Cada "tirada" comportava un cert risc i, sovint, massa sovint, la casella a la qual queia no era la més encoratjadora. Però els meus companys de partida, en aquest cas no eren els meus rivals, sinó els meus amics, que, com jo, tenien un sol objectiu: avançar amb pas ferm.
 
La vida, és un joc i l'actitud que tens davant d'aquesta fa que qualsevol contratemps sigui més o menys fàcil de superar. Tanmateix, quan comptes amb el millor equip no hi ha partida perduda, sols hi ha partides guanyades, encara que triguis més en assolir els teus objectius.
 
"Els Anys Guanyats" és el meu agraïment a tot l'equip de persones al que dono cada dia les gràcies per compartir amb mi aquesta partida. Una partida que potser no és la més desitjada, però sí la més estimada, perquè els protagonistes són els que en qualsevol situació voldria tenir al meu costat.
 
Gràcies per fer que, tot i les dificultats, els anys que hem passat siguin guanyats, i que el futur que m'espera, sigui radiant i ple d'il·lusions.
 
www.elsanysguanyats.cat
@elsanysguanyats
@jordi_molas
 
"Amics són aquells estranys éssers que ens pregunten com estem i s'esperen a sentir la resposta" Ed Cunningham

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Jordi Molas Castells
9.
Bon dia Josep!!! Moltes gràcies pels teus comentaris. He llegit tot el que em dius i veig que t'ha tocat i et toca seguir lluitant a la vida. Espero i desitjo que totes les situacions que em descrius vagin millorant ja que tots mereixem viure dignament, i poder gaudir de les persones que estimem i que tenim al costat. Jo malauradament no et puc donar cap lliçó ni tinc una "fòrmula secreta". Cadascú coneix la seva situació personal i posar-se al lloc d'un altre és difícil. Tot i això, sols et puc aconsellar tenir una actitud positiva i intentar que cada dia, puguis estar satisfet de les coses que hagis fet. Una forta abraçada i molta sort!!! #8
  • 0
  • 0
Josep Pagès Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTAL
8.

LA VIDA ES UN JOC , pues jo tin perduda la jugada ha ha

  • 0
  • 0
Josep Pagès Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTAL
7.
Jordi jo faix te animis , tu no estas malament ja altres están molt pitjor que tu ja ja , tu en comparacio de els ho meu mateix tes moltes moltes coses he . Cal valorar lo que un te, lo ques te , carajo pero si jo no tin res ha ha .JORDI BON ANY NOU 2014 ..Vols te espliqui un chiste no tin res pero encara ban entrar a robar a casa meva ja ja . Home se podien endur la Nevera no funciona ha ha i no tin diners per comprar unaltra Pero per qué vol una nevera un pobre si no te res per ficari adintra pensu jo ha ha . .. Aixo si tienes una ventaja ser pobre no ganas ningún kilo de mas per Nadal clar no tes res que menja ha ha ....Cuan baix per carrer i un gos me lladre li dic vejila que tin la Rabia i no me ban pas vacunar contra ella , i el amu del gos riu I jo pensu si si tu riu que jo tin la rabia de veritat je je
  • 1
  • 0
Josep Pagès Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTAL
6.
Jordi , per valora molt més lo que tu tes i disfrutes TES AMICS I FAMILIA que esta el teu costat , has de saber que altres que tambe hu pasen molt malament no tenen pas ni amics ni familia al seu costat he . Despres valoras molt més la teva sort que tu tes he . I Aixo que netejo i escombru la meva vorera cada mati , i neteju altres parte del meu poble i gratis he Neteju al costat del riu per anar alla y relajarme mira algu net que baix netajar jo sentirme util seguir sen un treballador JA hu diuen si vols algu NET al teu poble tu netejes tu ja ja ..La teva Germana es bona persona totes les ques diuen MONTSERRAT hu son ja ja la meva Dona tambe hu es tambe es diu Montserrat pobre dona nomes li donu amarguras i mala sort en mi al meu costat . SI no fos per ella i els meus fills no me importaría pas morir-me , veus Jordi ja molta diferencia entre tu i jo .TU tes ganas de viure i jo no las baix perdre cuan baix perdre la feina UN HOME SENSE FEINA JA NO ES UN HOME no nomes per mi mateix si no per els veins , familia i amics bueno jo de aixo no enfaix servir de amics je je .. tanto TIENES TANTO VALES ..UNA GRAN VERITAT EL AMOR moltes vegades el tes si tes diners i feina tel donaran , ara si no tes ni feina ni diners veuras que poc a poc te quedes sense amics i hasta sense familia i hasta sense serveis socials ja ja JO Animu ala meva dona i fills que cuan mori se tenen que alegrar per mi SI ja deixare de patir .. .. Repateixu tes molta sort ... no amb lo que te va pasa si no amb les persones que están en tu sempre ....Ara si no me digueu com fam altres cuan no els agrada lo que opinu diuen ESCRIUS MOLT MALAMENT Fas faltes de ortografía Buenu i pensen els que no huse je je JO MIRA Si tin sort de patit hasta el 18 anys baix viure amb un home el meu PARE Que maltyractaba a tota la familia ala meva mare i ami tambe DE Gran tin dona i fills y dos de tres son Disminuidos a patir tota la vida Treuen el meu fill del tranport del autucar quel portaba al taller especial per persones disminuides a Granollers per no poguer paga el trasport LES PERSONES DISMINUIDES GRANS NO TENEN BECAS DE TRASPORT .. Aixo si el taller encara resibe 250 euros NOSTRES de la llei de la Dependencia cada mes JA QUELS SERVEIS SOCIALS No volem fer res al respecta .. LA MILLOR DIETA MEDITERRANEA .. no ja res com pasa gana la millor dieta no la recomanu pero no ja unaltra millor i asobre el Govern Català ajuda aquesta dieta fem retalladles socials per millorar la dieta he ..
  • 3
  • 0
Josep Pagès Canaleta ( CARDEDEU ) VALLES ORIENTAL
5.
Jordi..despres de llegir aixo teu costa de dir consevol paraula , nomes dir que tu fas realitat allo que tan es diu ..MENTRES JA VIDA JA ESPERANÇA .. .Me agradaría tenir aquesta Força que desprenen les tevas paraules EL TEU CORATGE devant la vida . Despres de tot eres un tio con mucha suerte .NO Tots els amics i familias son COM LO QUE TU TES HE NOMES DIRTA AIXO HE .. No tots els amics i familiars fan lo que han fet per tu he els teus seres queridos . QUE INVIDIA ME DAS ...Endavant i adeu que encara en faras plorar je je Aixo hu tindries que escriura al diari ARA ,diari AL PUNTAVUI El Periodico de Catalunya es una carta de demostracio de superacio de tirar endevant tot un fort cop que don la veda avegades . Tindries que sortir per TV-3 , Per el programa de JOSEP CUNI ...8 AL DIA , Crec tes molt a dir i demostra animarías a moltes persones molt deprimides , quels falta lo que tu tes molta força de voluntat coratge . TE Animu parlis per emisores de radio i televicions QUE ARRIBIN A TOT CATALUNYA ..Per alguns ser pobre i al atur i tenir dos fills disminuidos .. entres per la porta i el AMOR , AMICS I FAMILA serveis socials ....Te sorten per la Finestres i ja no els veus mai més je je ..EL AMOR desapareix con hufa la llengua catalana en moltes persones NO Totes les persones tenen el mateix amor que tenen les que están en tu , elles tenen amor i el donen el comparteixen en tu en mi no el comparteixen LA VIDA ES SADOMASOQUISMO Ja tes persones que te maltracten i humillen sense que tu no volguis hufaixin he
  • 4
  • 0

Comenta aquest article