Per un 2014 més social


Algunes veus diuen que el 2014 serà millor que el 2013. En algunes coses sembla que millorarem, però en altres ja sabem que anirem més enrere. No està clar que pugui ser un any millor per a les famílies i persones més vulnerables.

El 2013 ha estat un any complicat per al Tercer Sector Social amb una situació socioeconòmica molt complicada i en el qual hem anat veient com les necessitats socials, i en conseqüència la feina de les entitats socials, augmentaven cada dia. No obstant, com a sector, cada dia som més reconeguts per a les administracions i la societat catalana i cada dia actuem més units, més vertebrats i amb els objectius ben clars: seguir treballant per la igualtat i els drets socials al nostre país.

Tenim el pressentiment que aquest 2014, seguiran havent-hi més desnonaments i seguirem sense tenir un parc de lloguer social suficient; encara que s'estabilitzi l'atur, la situació de les famílies sense feina ni ingressos difícilment millorarà i, per si no fos poc, la precarització laboral sembla que anirà a més. Pel 2014, tot apunta també que els ajuts a les persones dependents seran inferiors a aquests anys anteriors, i ens temem que noves entitats socials hauran de tancar per asfíxia financera o falta d'ingressos.

Ara bé, en el proper any també esperem coses positives: es preveu un increment de beneficiaris de la RMI, el govern assegura que les beques menjador estan garantides, Benestar ha previst noves actuacions de lluita contra la pobresa... i estem convençuts que la solidaritat i el voluntariat seguiran augmentant, naixeran noves iniciatives ciutadanes de resposta a la crisi i el Tercer Sector Social posarà en marxa un nou servei financer per ajudar les entitats en dificultats.

Hi ha qui diu que el 2014 serà millor que el 2013 i començarem a veure la llum al final del túnel. Ara bé, si no canviem les polítiques i no prioritzem la inversió social i el benestar de les persones ens perdrem per dins del túnel i hi ha el perill que sigui massa tard quan en sortim.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article