Per què el 10/10 ha d’estar a l’agenda social?


Si mirem el calendari sempre està ple de dies mundials, dies internacionals o festes que serveixen per recordar com és d’important tenir en ment unes dates claus que commemoren fets històrics o assoliments socials o científics.

El proper mes d’octubre el calendari ha de parar atenció en el dia 10. A molts no els sonarà de res aquest dia però per a molts altres celebrem el Dia Mundial de la Salut Mental! Un dia molt esperat perquè convertim el que molts veuen com una cosa negativa i de malaltia en una celebració, i per això és obligació de tots aquells que tinguin des de la mínima implicació amb aquest col·lectiu recordar a tothom què passa el 10/10 i ajudar a posar-ho a l’agenda social d’aquest país.

Aquest any la festa la tindrem a la plaça Universitat de Barcelona. Serà un festa en tota regla perquè, entre d’altres coses, a les festes no poden faltar globus i el dia 10 d’octubre a les 11h a la Plaça Universitat de Barcelona més de 365 globus començaran a inflar-se per commemorar aquest dia.

Però, per què 365 globus? Fòrum Salut Mental, l’entitat que organitza la festa, ho té molt clar, volen demanar 365 desitjos per a la Salut Mental i per això necessiten un globus per dies que té l’any. Així, no hi haurà dia de l’any que no s’estigui treballant per aquest col·lectiu i millorar la resposta que la nostra comunitat dóna a les persones que conviuen un trastorn de salut mental. I com que en qualsevol festa que s’apreciï ha d’haver-hi un bon presentador, en quest cas el 10/10 podrem veure com el periodista Ramon Pellicer s’encarregarà de conduir l’acte i d’implicar-se també per la salut mental. Globus, música, festa, què més podem demanar?

Sempre donem les mateixes dades però, al món vivim 7200 milions de persones i 1 de cada 4 pateix un trastorn de salut mental, això vol dir que 1800 milions de persones conviuen amb un problema de salut mental, creieu que no és un número prou significatiu com per a que el proper 10 d’octubre no estiguem tots i totes a la plaça Universitat de Barcelona demanant el nostre desig?

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article