Més transparents, més coherents

El passat 29 de desembre el Parlament català va aprovar la nova llei de transparència. Es tracta d'un impuls i una nova oportunitat perquè les entitats del Tercer Sector avancem en el nostre compromís de donar compte a la ciutadania de la tasca que fem.

La transparència és un valor que les entitats del Tercer Sector no podem defugir. Ser més transparents ens ajuda a ser més coherents. Coherents entre el que som i el que fem. Entre el que fem i el que diem que fem. I entre el que diem que fem i la percepció que finalment en té la societat. La transparència és i ha de ser un valor per entitats que, al igual que el sector públic, estem compromeses amb el conjunt de la societat.

Per això la nova llei catalana de transparència, aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 29 de desembre, és un estímul i una nova oportunitat per al Tercer Sector Social per avançar en aquest camí. Tot i que en les darreres dècades el nostre sector ha millorat molt en aquest aspecte, és evident que estem encara lluny de l'excel·lència. Una mirada ràpida als webs de moltes entitats socials és suficient per adonar-nos que encara ens queda molt camí per recórrer.

La nova llei catalana, a més de les obligacions per a les entitats del Tercer Sector que reben fons públics, també inclou el desenvolupament d'un pla de formació impulsat pel Govern per facilitar al nostre sector que millori en tots els aspectes que preveu la llei.

Malgrat que també la llei conté algunes obligacions confuses i potser innecessàries des de l'òptica del Tercer Sector, és indiscutible que en conjunt és un pas endavant i una bona notícia per ajudar-nos a avançar en els nostres valors i la nostra vocació de servei a la societat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article