Electoralisme capbussat d’humiliació


L’altre dia sortia un titular que amagava la més pura focalització de la discriminació vers les famílies monoparentals.

Sortia que el president del govern espanyol publicava una nova ordre de llei on les famílies monoparentals amb dos fills cobrarien una ajuda de 100 euros mensuals.

A primera vista es veu una clara marginació amb la monoparentalitat amb menys de dos fills, però quan avances més es van desgranen la perversió del poder enganyós.

Aquesta llei electoralista només dóna cabuda a famílies monoparentals que no rebin pensió d’aliments. Està clar que si tenen només un fill ho penalitza. Anem més enllà, aquest ajuda de 100 euros mensuals màxim per família (no compta número de fills), només la rebran persones en actiu. Aleshores que passa amb totes les famílies a l’atur, o amb pensions per malaltia, o simplement que no estan treballant. Justament aquest col·lectiu és, com diuen tots el informes sobre pobresa, on hi ha un greu vulnerabilitat social.

On vull arribar és a expressar la més profunda rebuig davant de les "ajudes" excloents.

La coherència hagués estat en l’acceptació plena que s’ha de fer un llei i un desplegament d’ella òptima per a famílies monoparentals. El col·lectiu on presenta més pobresa infantil, segons els darrers informes de l’Ajuntament de Barcelona.

Hem de construir un nou país, on ja tenim un model, on les famílies siguin una prioritat clara i no es penalitza cap model ni la situació familiar. No podem basar el futur d’una família per com es crea, quin participants hi ha....deixem la prioritat d’un estat civil, una manera de fer, o rebre les ajudes per si treballes o no.

Basem un nou país amb la normalització de tot tipus de família, i despleguem una llei coherent que millori de vida de tots els seus participants i no penalitzi.

Gràcies!

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

susana jorquera mateu barcelona
1.

Bon dia,

Efectivament es una llei electoralista. De totes maneres, jo que sóc família monoparental amb un fill, et dic que malauradament tot i treballant la meva situació es súper precària. I tampoc rebré els 100 euros mensuals, i no cobro pensió compensatòria. La meva filla orfe de pare no rep cap pensió per orfe..... Hi han moltes classes de families monoparentals, i la majoria desemparades.

  • 1
  • 0

Comenta aquest article