Quan el teatre accessible esdevé màgia


És probable que hi hagi molts projectes amb el segell d’accessible i inclusiu. Segur que fan una proposta que trenca amb la maleïda oferta sempre pensada en un públic estàndard que pertany a la normalitat estadística. Però la invitació que fa “Bambú cia de Teatre” és innovadora i un veritable abans i després de l’art que pretén fer un oferiment de disseny per a totes les persones. Una proposta que satisfà amb escreix les persones amb diversitat funcional i ofereix una experiència multidimensional a tot el públic.

En nomésun any de recorregut la companyia ja ofereix tres peces que revolucionen els sentits tant pel que fa al format com pel contingut de les obres. Ho fa amb passió per la feina ben feta i sobre el recorregut professional previ de la seva directoraCarla Torras Danés, que ha sabut configurar una oferta situada entre les arts escèniques i l’educació social amb un equip humà entusiasmat amb el projecte.

Una audiodescripció t’explica el que hi ha l’escenari, t’endinsa en l’espai i en el que succeirà immediatament alertant-te que alguna cosa important passarà. Aquesta preparació mental i emocional que pel qui no hi veu és molt important per situar-se, pels que podem veure-hi ens prepara i ens fa capbussejar en l’obra durant el ritual de minuciosa descripció.
Però això no és tot. Bambú introdueix a l’escenari a les intèrprets de llengua de signes i esdevenen personatges i un complement d’impactes visuals que emfatitzen tot el que succeeix, de tal manera que moltes de les escenes acaben resultant autèntica poesia visual que mai cap altra companyia ha ofert. Pura màgia a l’escenari que només es pot sentir totalment assistint a una actuació.

Aquest plantejament millora qualsevol altra versió de les obres de tal manera que, com diu l’Antonio Centeno, no voldreu veure aquestes peces interpretades de cap altra manera.
La companyia de teatre, fins i tot en menys d’un any, s’ha atrevit amb unes primeres Jornades Bambú cia de Teatre, on va presentar tota la feina feta fins ara intercalant-les amb conferències i taules rodones al voltant de la qüestió de la diversitat funcional i les arts escèniques. Un espai on deixa clar que Bambú ha vingut per quedar-s’hi i per oferir moltíssim més que teatre.

Sens dubte, una proposta professional, de molta qualitat i d’alta sensibilitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Oscar Martinez
2.

Gràcies a tu Lisette per llegir-ho! Cal compartir un projecte com aquest que esdevé màgia!!

  • 0
  • 0
Lisette Navarro
1.

Gràcies Òscar per donar-nos a conèixer aquesta companyia tan especial de teatre i per animar-nos a endindar-nos en obres tan màgiques!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article