Balanç d’estiu


L’estiu pot ser un bon moment per fer balanç, per recordar moments, per llegir... si em permeteu us comparteixo alguns records i proposo algunes lectures. Admiro a molta gent. Gràcies a elles i ells crec entendre millor el món:

En Federico Mayor Zaragoza m’explicava un dia que encara no havíem estat capaços de superar la revolució francesa. Em deia que el comunisme girava al voltant de la igualtat i el capitalisme ho feia al voltant de la llibertat, però que ambdós havien oblidat la fraternitat.

En José Saramago, en ocasió de la seva visita al superordinador MareNostrum a la seu del Barcelona Supercomputing Center, va comentar que era paradigmàtic que la màquina estigués en una antiga capella sent un reflex de la fe que en l’actualitat es tenia envers la tecnologia.

En els primers minuts d’una trobada de reconegudes personalitats i experts de diferents àmbits es va fer una ronda de presentacions. Feia de secretari i prenia nota de com tothom repassava el seu extensíssim currículum. Quan va arribar el torn d’en Carles Duarte simplement va dir: “sóc poeta”.

Durant unes vacances va morir la Kelewan. La vaig conèixer a Nairobi. Era una nena samburu que necessitava un transplantament de ronyó. Després de mesos de moltes gestions de moltes persones i gràcies a molts petits i grans suports, i sobretot amb l’empenta de la Mercedes Barceló es va aconseguir que fos possible el transplantament. Malauradament durant les vacances prèvies a la intervenció es va produir una negligència en la seva diàlisi i va morir.

La Mare Maria Cristina, monja de clausura, m’acostuma a dir: “serà a fi de bé”. Inclús en els moments més difícils es manté ferma en la seva confiança.

Algunes lectures d’estiu (i de tot l’any):

El passat 15 de juliol es va aprovar l’“Addis Ababa Action Agenda”, el document que conclou la Tercera Conferència Internacional de Finançament pel Desenvolupament. És un pas més en el camí cap als nou Objectius de Desenvolupament Sostenible que marcaran el calendari de la cooperació internacional fins al 2030. Per estar al corrent val la pena seguir al Professor Josep Xercavins a través del seu lloc web: Act globally.

Per entendre el sentit social de les solucions mòbils: m4development.org. Iniciatives, actualitat, entrevistes, documentació... al voltant de com les persones utilitzen el mòbil en un sentit ampli per transformar en positiu el món. És una proposta que lidera la Montserrat Cervera.

Per llegir sobre tecno-antropologia i societat del coneixement res millor que el blog d’en Ricard Faura. Va ser un plaer poder assistir al primer Fòrum #èTIC. En aquest àmbit, sobre educació i comunicació digital el blog del ara mestres d’en Jordi Jubany. I encara un pas més enllà, recerca d’última generació sobre dificultats en l’aprenentatge de la ma de la Luz Rello.

Respon.cat és una iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya. El seu coordinador és en Josep Maria Canyelles. Si em permeteu, en aquest marc, destaco Unilever y tu; en nuestras manos.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article