El reconeixement dels triennis a treballadors de centres i serveis d’atenció a persones amb discapacitat


Els treballadors i els centres que els és d’aplicació el conveni col·lectiu general de centres i serveis d’atenció a persones amb discapacitat no són aliens a un conflicte obert de fa anys en relació al reconeixement dels triennis.

De fet, el maig del 2014 una primera demanda per conflicte col·lectiu en la línia que per al còmput de l’antiguitat dels treballadors es tingués en compte els períodes treballats a l’empresa, independent del número i el tipus de contractes que s’haguessin tingut ja va ser objecte de discussió jurídica.

Una nova resolució judicial cal sumar ara a aquesta qüestió: la sentència del Tribunal Suprem que aquest desembre del 2015 ha declarat il·legal la retroactivitat que contemplava l’article 35 del XIV Conveni de la Discapacitat.

El conflicte que va començar a l’Audiència Nacional impugnant la retroactivitat de l’article 35, ha arribat fins al Suprem després que l’Audiència Nacional el desestimés. Però la resolució del Tribunal Suprem desautoritza l’Audiència i tots aquells treballadors que van veure complert un trienni entre l’1 i el 12 de juliol del 2012 i no els hi hagi estat reconegut a la seva nòmina, poden reclamar-lo amb efectes d’aquesta data.

Cal recordar que es podrà reclamar (en el cas dels treballadors) o regularitzar les nòmines (en el cas de les empreses) tant d’acord amb el contingut de la sentència, com també tenint en compte els terminis de prescripció i caducitat aplicables. Però, en tot cas, és evident que en cas que aquests triennis no s’hagin reconegut, amb els efectes d’aquesta sentència, el reconeixement dels triennis s’imposa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article