Ens patina l’embrague


Bona tarda, patinadors,

Benvinguts i benvingudes al nostre programa setmanal 'Ens patina l’embrague’, on la nostra diferència marca la referència. Com cada dijous, al nostre magazine us oferim diversitat, actualitat i les millors patinades, aquí en directe, a la FM. (...) Puja el volum i posa’t els patins! Amb més entusiasme, il·lusió i alegria que mai! Engega el cotxe i que l’embrague patini!!!!

Sens dubte, una bona manera de començar un programa de ràdio. És així com ho fa l’equip d’Ens patina l’embraguecada setmana a Ràdio Salt amb el suport de la Fundació Drissa, una entitat sense afany de lucre que treballa en el camp de la salut mental. I, ¿per què destaco aquest espai radiofònic? Molt senzill: aquest 2016, si tot va bé, ja arribarà al número 500, que aviat és dit. Déu n’hi do quants programes! Té el seu mèrit aconseguir la fita del mig miler de programes a base d’esforç, feina i també audiència, és clar. Moltes felicitats per endavant!

En el món dels mitjans de comunicació i la salut mental, un projecte mític, lloat i súper interessant és Radio Nikosia, la primera emissora de l’Estat espanyol realitzada per persones diagnosticades per algun motiu relacionat amb la salut mental. Doncs bé, per fortuna Radio Nikosia no és un fet aïllat. Lluny de Barcelona, en el municipi gironí de Salt, un altre projecte va fent camí des de la naturalitat. Amb la modèstia de ser petits i amb la grandesa de transmetre sinceritat. “L’únic programa on els locutors poden patinar”, proclamen.

Fa pocs mesos vaig compartir una estona amb la gent d’Ens patina l’embrague i em va passar el mateix que quan, fa alguns anys enrere, els locutors de Radio Nikosia van venir a la Universitat de Vic a fer una conferència. Vaig trobar-me amb una colla d’homes i dones que quan es posen davant del micròfon parlen des del cor. Pot semblar ingenu però, acostumat a sentir tantes tertúlies de ràdios professionals carregades d’egos, desqualificacions, sermons, saviesa de xarlatans i vanitats mal enteses, això s’agraeix molt. També s’agraeix sentir les frases cèlebres que escullen amb encert els patinadors de Salt per tancar els seus programes. “La vida és allò que et passa mentre estàs ocupat” (John Lennon), “No intentis ser una persona d’èxit, intenta ser una persona de valor” (Albert Einstein) o “Sempre hi ha una mica de dolor cada cop que et pregunten i dius que estàs bé” (autor desconegut).
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article