Educació saludable


Escoles lliures de temptacions pernicioses

Des de fa temps, les escoles d’educació infantil, primària i secundària es van marcar el repte d'eradicar l’obesitat infantil i juvenil, una lacra inherent al primer món. La primera mesura per assolir aquest fi va passar per suprimir les màquines expenedores de llaminadures i productes de brioxeria industrial, així com les que dispensen refrescos amb un alt contingut en sucre. En alguns casos, l’assortiment ric en greixos saturats i calories d’aquests sistemes autovenda ha estat reemplaçat per ampolles d’aigua mineral o fruita, ja sigui sòlida o líquida (sucs naturals).
 
L'estalvi en detriment de la qualitat alimentària

Actualment, són molts els centres d’ensenyament que han optat per externalitzar el servei de menjador contracant empreses de càtering. Alguns ho fan per estalviar en personal i d’altres, per manca de cuina al propi centre. El fet de portar de fora el menjar per als infants fa que fins que arriba al menjador, el menjar perd propietats pel camí. Sigui quina sigui la raó que addueixi cada escola, el cert és que els menús que consumeixen els seus alumnes es componen de plats preparats d’elaboració industrial. Això vol dir aliments processats d’una qualitat nutritiva inferior a la d’una cuina més casolana. Pediatres i nutricionistes adverteixen dels riscos que suposa menjar de càtering a diari, ja que pot comportar efectes negatius en la salut dels petits, doncs els criteris econòmics no s’han d’avantposar al benestar dels infants.
 
Educació sana en un cos sa

Els centres d’ensenyament, ja siguin de preescolar i primària o secundària, han d’impartir als seus alumnes una educació tan a nivell formatiu i acadèmic, com a nivell nutricional. En aquest sentit, totes les escoles haurien de predicar amb l’exemple. Perquè de com mengin avui, dependrà de com visquin demà.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article