Lideratge femení: saber combinar raó amb emoció


Elles escriuen la seva història de forma diferent, els costa seguir pautes, s'aventuren diàriament per arribar als seus objectius, s'arrisquen per superar els obstacles de l'aventura diària superant-se també a si mateixes dia a dia.

Són entusiastes. Les normes establertes, sense raons i sense motius, les avorreixen enormement. Desborden energia perquè estan preparades per ser mares, filles, amigues, parelles, líders .... Són inesgotables quan el projecte les motiva i enamora.

Comuniquen transmetent emoció i són capaces d'empatitzar amb el seu interlocutor, són bones escoltat, meravelloses investigadores, formadores, comercials ... Us preguntareu per què ? Perquè són capaces de combinar la raó tossuda amb l'empatia, de sentir passió i projectar-la, de patir dolor i seguir lluitant. Saben combinar raó amb emoció i amb això captivar cors i ments dels seus treballadors. I aquesta és la clau en el lideratge femení.

Les persones que treballen amb elles, les admiren, les envegen, les critiquen, les aplaudeixen, han hagut de treballar dur per arribar a ser qui són. Són capaces d'ensenyar a altres persones des de l'experimentació, des del "pas enrere" per veure com ho fas, no oblidem que són educadores per naturalesa. Són bones aprenent, reaprenent i emprenent. Estan veritablement interessades a escoltar tots els punts de vista, integren les idees d'altres amb el desig d'aprendre amb i dels altres d'una manera compartida.

Són transformadores, inventores, trenquen les regles, no tenen por i si el tenen, ho comparteixen o s'ho callen per després interioritzar i aprendre d'ell més endavant. S'adapten a qualsevol situació perquè el seu ego no va per davant. Integren fets i perspectives procedents de moltes fonts diferents pel que el lideratge femení posseeix un estil molt integrador.

Són les dones grans líders, sens dubte. Actuen amb el propòsit d'enfortir-se per enfortir els altres. Comparteixen, integren, aprenen, escolten, s'adapten, són flexibles, atrevides, passionals, persuasives, assertives, comunicatives, arriscades, són líders en femení.

Elles, líders en femení, dones que van canviar el món: Joana d'Arc que va comandar l'exèrcit francès en el segle XV, Virginia Woolf que va marcar l'època del modernisme al segle XX, Lady Di qui malgrat pertànyer a la reialesa realitzava activitats altruistes, Coco Chanel que es va atrevir a agafar peces masculines i redissenyar-les per al benefici de les dones, Angelina Jolie activista que destina un terç del seu salari a causes humanitàries i totes aquestes dones anònimes que, com elles, transformen el món dia a dia.

Atrevides? Sí, sense cap dubte!

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article