Més talent femení en tots els àmbits professionals


Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, l’Institut Català de les Dones (ICD) ha posat en marxa la campanya #CorregimlaDesigualtat que reivindica la participació en igualtat d’oportunitats de les dones en la vida laboral i empresarial tot ressaltant la marca femenina de les paraules TreballadorA, EmprenedorA i ExpertA i divulgant el missatge “Corregir la desigualtat és responsabilitat de tothom. Igualtat efectiva de dones i homes: Catalunya al capdavant”.

Volem visibilitzar el compromís de tothom per tal que les dones hi siguin a tot arreu. Quan les dones no hi son hi ha una discriminació i una manca de reconeixement envers les seves trajectòries professionals i acadèmiques. Hem de fer un pas decidit com a societat i aconseguir la igualtat de dones i homes en els drets i responsabilitats familiars domèstiques, laborals, socials, econòmiques i polítiques, promoure l’apoderament de les dones i reivindicar que no és possible una societat avançada sense igualtat efectiva entre dones i homes.

És en aquest sentit que hem presentat en el marc d’aquesta commemoració el nou cercador d’expertes. L’hem actualitzat i adaptat als nous temps i a les noves necessitats amb l’objectiu de promoure la visibiitat del talent femení en tots els àmbits. Estem treballant per a què aquesta eina sigui més eficaç en la seva usabilitat i així poder ampliar l’actual base de dades, incorporant nous perfils, professions i especialitats, per tal que les empreses, els mitjans de comunicació i les organitzacions puguin trobar fàcilment les dones expertes del nostre país.

El nou cercador és una eina dinàmica que l’ICD posa a disposició per assolir una plena igualtat, ja que és absolutament necessari i de justícia que les dones ocupem els llocs que ens corresponen.

No és possible una societat avançada sense la igualtat efectiva de dones i homes. Les dones tenim molt a aportar, cap país no es pot permetre prescindir del talent femení si vol créixer i vol convertir-se en un país capdavanter.

La Llei d’Igualtat efectiva de dones i homes obliga els poders públics a propiciar un marc favorable per a què les dones puguin aportar tot el seu potencial i participin en condicions d’igualtat efectiva. Aquests objectius també donen compliment a les directrius d’igualtat que determina l’Agenda 2030 de l’ONU. Treballem juntes i junts per fer realitat una Catalunya líder en la incorporació del talent femení.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article