En marxa el recompte 2017 de persones sense llar a Barcelona


Des de la Xarxa d’Atenció a Persones sense Llar (XAPSLL) de la ciutat de Barcelona, posem en marxa una nova edició del Recompte de Persones sense llar 2017 el pròxim dimecres 17 de maig.

 

A partir del 18 d’abril, obrirem les inscripcions al voluntariat, per tal de realitzar una acció conjunta de Recompte exhaustiu que aporti dades i al mateix temps permeti a la ciutadania entrar en contacte amb la problemàtica de les persones sense llar. El recompte té una doble finalitat: contribuir a millorar la capacitat de resposta dels serveis a les persones sense sostre i sensibilitzar a la població sobre aquest fenomen. Des de la XAPSLL volem estendre el compromís que tenim amb les persones sense llar i la defensa dels seus drets a totes les entitats implicades en la ciutat de Barcelona.

 

Així mateix, la mateixa nit realitzarem un recompte de persones allotjades en equipaments municipals, concertats i d’entitats privades, com també una mapificació dels recursos existents, per tal de completar la diagnosi més actual de la situació.

 

Enguany, una de les principals novetats és la d’ampliar la sensibilització arreu del territori. Per aquesta raó, hem habilitat fins a 13 punts de trobada als diferents districtes de la ciutat, des d’on es formaran als voluntaris i s’organitzaran els grups per barris i zones. Els punts de trobada seran equipaments diversos com: Casals de Barri, Centres Culturals, Centres Cívics municipals, Seus de Districte, Menjadors Socials, Ateneus, Equipaments per a persones sense sostre o Centres d’Acollida d’entitats que formen part de la mateixa XAPSLL. La implicació de la XAPSLL serà imprescindible també gràcies a la participació de fins a 40 professionals vinculats a entitats que treballen en aquest àmbit i sobre el terreny. Ells i elles seran el que coordinaran i s’encarregaran de formar i distribuir als prop de 1000 voluntaris previstos per a l’acció.

 

Amb el mateix objectiu de sensibilitzar i visibilitzar el fenomen, aquest any l’equip del Recompte hem organitzat un cicle de xerrades a instituts de cicles formatius i a universitats amb la intenció d’apropar el Recompte a les aules.

 

Així, a partir d’aquesta segona quinzena d’abril explicarem el Recompte als instituts de cicles formatius de grau superior Miquel Tarradell, Bemen3 i Fundació Dolores Sopeña (Oscus), el 27 d’abril es realitzarà un acte amb la participació de diferents facultats al Campus Mundet de la UB i es presentarà als estudiants d’Educació i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés. També, la Universitat Oberta de Catalunya s’ha compromès a fer ressò de la campanya del Recompte entre els estudiants a través dels seus canals habituals.

 

Per a més informació, hem habilitat la pàgina web oficial per fer el seguiment de l’esdeveniment. Qualsevol ciutadà o ciutadana pot obtenir informació sobre l’històric del recompte i el resultats d’altres edicions, podrà saber com s’organitzarà aquest any i, sobretot, com fer-se voluntari/ària a través d’un senzill formulari. Per participar en el Recompte 2017 només cal ser major d’edat, tenir ganes i disponibilitat la nit del 17 de maig.

 

Us esperem!

 

Equip Recompte 2017

 

[email protected]

 

[email protected]

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article