Noves eines per a incorporar el talent femení


Amb la certesa de que no és possible construir un país avançat sense la igualtat de dones i homes, des de l’Institut Català de les Dones hem actualitzat el Cercador d’Expertes, una nova eina que facilita als mitjans de comunicació, les empreses, les institucions, les entitats, i al món acadèmic, la localització de dones per a incorporar-les com a expertes. És una eina estratègica de competitivitat i de futur al servei de totes les organitzacions que busquin professionals d’alt nivell i les puguin trobar amb facilitat.

Com a institució que lidera a Catalunya les polítiques per a la igualtat efectiva de dones i homes, el nostre objectiu és impulsar la visibilització del talent femení i l’apoderament de les dones en totes les esferes de la vida. Així, la nova eina és ambiciosa i defineix una gran diversitat d’àmbits professionals i d’expertesa. Compta actualment amb 570 expertes donades d’alta, vinculades a un ventall de més de 170 professions, i esperem que el número tant d’expertes com de professions vagi creixent a mida que les dones ho vagin sol·licitant. També apostem per la innovació i ens adaptem als entorns digitals actuals per connectar amb les noves realitats i necessitats de les dones i les empreses. Així el nou Cercador d’Expertes permet la geolocalització, compartir els perfils a les xarxes socials o afegir-hi una imatge.

Les dones tenim molt a aportar. No podem prescindir del talent femení si volem una Catalunya capdavantera. Es pot girar l’esquena a l’experiència, la participació, el talent, la mirada, la visió de la mitat de la població? És especialment greu la pèrdua del talent femení i és urgent promoure el lideratge de les dones en tots els camps. Per això vull animar a les dones expertes que sol·licitin formar-hi part. Només cal omplir un formulari i indicar els mèrits i càrrecs professionals/acadèmics. Per acreditar l’expertesa cal tenir una experiència professional mínima de 7 anys, tenir formació específica, haver realitzat publicacions científiques o de divulgació, i/o haver desenvolupat un mínim de 3 projectes en el camp en qüestió.

És necessari que les dones ocupem el lloc que ens correspon en el món del treball i del coneixement i deixin d’existir obstacles que ens impedeixin arribar a les altes esferes de direcció de les organitzacions i les empreses. A Catalunya disposen ara d’una eina que facilitarà que es garanteixi la representació i participació equilibrada de dones i homes. Eines com aquesta ens permeten avançar i seguir promovent la igualtat efectiva de dones i homes en tots els terrenys.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article