El Max: el millor que ens ha passat a la vida


Aquesta opinió pertany al projecte ‘365Batecs’ de Sant Joan de Déu Solidaritat, un recurs pedagògic que ofereix vídeos testimonials de format breu per reflexionar al voltant de les persones en situació vulnerable.

 

 

T’adones que el teu fill té alguna cosa, portes anys desesperat perquè no saps si el problema el té ell o el tens tu com a pare, i li posen la temuda etiqueta. Molta gent odia posar etiquetes, però posar-la et permet saber què té i cap on tirar, a mi em va salvar la vida.

Després de posar l’etiqueta tens un estat d’eufòria perquè saps cap on anar, però alhora et ve el daltabaix de “perquè a mi”. Però un cop ha passat això, te n’adones que aquests infants tenen coses súper positives. Tinc dos fills més, més petits, i te n’adones que pels germans és totalment positiu, tenen una sensibilitat especial gràcies al germà que tenen, gràcies a viure el que viuen a casa, a entendre que no tothom és com ells, que tothom té les seves diferencies a nivell de caràcter, de trastorn.... diga-li com vulguis.

Com a família et permet poder posar-te al lloc de l’altre, perquè amb aquests nens sempre t’has de posar al seu punt de vista, intentar veure les coses com ells, i a nivell de vida te n’adones que ets més capaç de posar-te al lloc de feina, i ho apliques a nivell de feina, a nivell d’amics. De fa dos anys a ara he millorat com a persona, com a família, com a germana.

Al principi vaig veure un vídeo d’una persona que deia que era el millor que li havia passat, no m’ho podia creure, però sí, tens dos fills sense cap problema, tens un fill amb un problema, i el que t’ensenya a valorar aquest no t’ho ensenya ningú, ni a nosaltres, ni a la resta dels germans.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article