Pla Internacional


Pla Internacional és el nom d'una ONG, que, com moltes d'altres, treballen per eradicar la xacra del matrimoni infantil.

Milions de nenes són obligades a casar-se cada any al món. Com pot ser això en el segle XXI? Doncs està passant. Diuen que cada minut es casen 28 menors de 15 anys. Hi ha més de 50 països que permeten aquests casaments en el marc de les seves lleis. La quantitat de casos ens indica la dificultat de posar fi a aquesta pràctica.

Pla Internacional desenvolupa diferents programes en molts països del món, principalment de l'Àfrica i de l'Àsia per tal que els governs, famílies i especialment les mateixes nenes coneguin els seus drets i s'hi puguin oposar, ja que la tradició i la pobresa fa que els resultats no siguin els desitjats.

La dificultat d'assoliment de l'objectiu és que aquesta pràctica té un vincle directe amb la pobresa, ja que la família de la nena, suposadament molt pobre, rep un dot en moneda o en espècies que permet subsistir als seus membres. És lamentable i intolerable que ho hagin de pagar unes nenes que es veuen privades dels seus drets d'infants: jugar, formar-se, estudiar i seguir les etapes evolutives de la infància i l'adolescència amb tota normalitat, com hauria de ser.

Sembla que, en alguns països, s'ha aconseguit conscienciar i empoderar a les mateixes nenes perquè coneguin i defensin els seus drets. Però, no són els adults, especialment els pares qui les han de protegir? Hi ha moltes ONG implicades i que lluiten cada dia pels drets de les nenes.

Les repercussions d'aquesta pràctica son majoritàriament dramàtiques, ja que la majoria les casen amb homes que podrien ser els seus pares o bé els seus avis i es veuen sotmeses a situacions de violència, explotació amb el treball diari, embarassos no desitjats, pels que el seu cos i la seva maduresa encara no està preparada.

Qui és Pla Internacional? Una Organització No Governamental sense afinitats polítiques ni religioses, molt antiga, fundada per un periodista britànic el 1937 amb l'objectiu inicial de socórrer els infants d'Espanya afectats pels estralls de la Guerra Civil. Treballa en quasi un centenar de països del món amb plans de desenvolupament.

No és l'única, n'hi ha d'altres com Save the Children que els seus objectius i el seu compromís van encaminades a l'eradicació d'aquesta pràctica. La clau està a aconseguir que els països que ho permeten puguin legislar o canviar lleis vigents fixant edats mínimes pel matrimoni legal, obligant a l'escolarització i, per tant, molts dels països on s'exerceix han de fer molts canvis deixant de comprar armament i dedicant els pocs o molts diners que tenen a l'escolarització de la població infantil.

Col·laborem amb aquestes entitats, fem nostres els seus objectius, fem-ne difusió i actuem en el cas que detectem alguna pràctica d'aquestes en el nostre país. Acabem amb aquest drama silenciós i vetllem per la dignitat de la persona ja des de la infància.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article