20 anys solcant el present i posant rumb al futur professional


Ara fa un any es va arribar a un any rodó en la història del CEESC, el 20è aniversari de l’existència de la Llei 15/1996, de 15 de novembre per la qual es crea el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya, corporació de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i amb capacitat plena per a complir els seus fins.

Des de llavors s’han esdevingut un munt d’activitats de caire ben divers al llarg d’aquest any que hem volgut viure de manera excepcional. 20 anys no és una quantitat petita i en tot aquest temps són moltes les persones que d’una o altra manera han estat protagonistes de l’educació social a través del nostre (vostre) col·legi professional.

En mostra d’agraïment a totes i tots els qui han fet CEESC, i amb els que ens agradaria estar sempre connectats, vam programar un tancament dels actes de l’aniversari amb una festassa: la Gran Gala de l’Educació Social.

Els vint anys de singladura del CEESC han estat una aventura a la conquesta de noves realitats professionals. Un viatge per mars i oceans de relacions sense oblidar mai els orígens. Han estat 20 anys de dies assolellats i de vents favorables, però també de tempestes i cants de sirena. Arribem a un equador dels molts que seguirem creuant en el futur. El rumb el tenim clar i cada vegada el vaixell de les educadores i els educadors socials es fa més fort.

Com els mariners que es tatuaven vaixells a la seva pell en senyal d’orgull pel seu ofici, nosaltres també hem acollit el vaixell com a símbol d’aquest moment del nostre Col·legi: sempre en moviment, amb seguretat i protegint la nostra professió.

A l’empara de la simbologia marinera, la Gran Gala se’ns ofereix com un port segur i arrecerat on fer un descans en un viatge que imaginem infinit. Seran 6 hores ininterrompudes d’actuacions de dansa, teatre, tallers i música per a tots els públics, des dels més menuts fins als més grans. Perquè les educadores i els educadors socials som així: gent a qui li agrada la gent. Com si reviséssim el nostre llibre de bitàcola i els mapes de les constel·lacions, aprofitarem aquest aturada per començar a imaginar plegats el rumb de l’educació social dels propers 20 anys.

Som educadores i educadors, fa temps que vam decidir comptar amb un òrgan que ens representés i a través del qual identificar-nos, explicar-nos, defensar-nos... el Col·legi, i això és motiu d’alegria. Som gent que treballa amb persones. Per això volem compartir la nostra alegria amb totes les persones. Amb tot el món.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article