La solidaritat, efectiva i afectiva


Aquesta opinió pertany al projecte ‘365Batecs’ de Sant Joan de Déu Solidaritat, un recurs pedagògic que ofereix vídeos testimonials de format breu per reflexionar al voltant de les persones en situació vulnerable.

Jo des d'aquí convidaria al fet que en el dia a dia de la nostra vida intentéssim ser solidaris principalment amb la gent que tenim al voltant i després intentar sensibilitzar-nos i sensibilitzar perquè aquesta solidaritat pugui creuar oceans.”

Des de fa ja bastants anys que hi ha diferents centres de Sant Joan de Déu que estan agermanats amb altres centres de l'Ordre d'Àfrica i Amèrica. Un agermanament consisteix que dos centres de l'Ordre de primer i tercer món s'uneixen per intercanviar recursos econòmics, formació, sabers i tot aquell potencial que en un o un altre centre existeix i el fet de poder-ho compartir ens permet enriquir-nos mútuament. Des d'alguns centres es fan accions puntuals, però un agermanament implica un major compromís.”

Actualment a la nostra zona comptem amb 17 agermanaments. De necessitats n'hi haurà sempre, d'una o una altra manera, l'important és que puguem donar vida a aquests agermanaments i que puguem anar descobrint a cada moment quins són aquestes necessitats per mantenir-los actius.”

La solidaritat, en la mesura en què ens conscienciem que som una entitat solidària, en la mesura que ens sentim tots part del mateix vaixell, hem de funcionar en massa. Tots junts podrem aconseguir que aquesta solidaritat sigui efectiva i afectiva, és a dir, que ens afecti.”

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article