Els autèntics protagonistes: els pacients


Aquesta opinió pertany al projecte ‘365Batecs’ de Sant Joan de Déu Solidaritat, un recurs pedagògic que ofereix vídeos testimonials de format breu per reflexionar al voltant de les persones en situació vulnerable.

 

[El consell de joves de l'Hospital maternoinfantil de Sant Joan de Déu va néixer a partir de la necessitat de poder escoltar l'opinió dels pacients sobre com volen que sigui l’espai. Els seus objectius són: donar a conèixer els drets dels infants hospitalitzats i fer agradable la seva estada.]

Una de les coses que hem aconseguit és el Racó Jove. Aquest va sorgir a partir de dir: molt bé, hi ha la sala de jocs, hi ha la biblioteca, però a la sala de jocs què hi ha? Cuinetes i poc més. Aquí hi ha nens ingressats des de bebès fins a adolescents de divuit anys. Al de divuit anys digues-li tu que vagi a jugar amb les cuinetes i et dirà que hi jugui la teva mare.

I llavors vam pensar: Estaria bé un lloc on es poguessin reunir tots els adolescents tant per veure partits del Barça, com per poder jugar, com per poder-se evadir durant una estona de la planta, els metges, les infermeres i els pares, i estar amb gent de la seva edat que també està aquí “atrapada”, per dir-ho d’una manera. Poder parlar dels teus problemes, poder jugar sense que ningú et molesti, com si estigués prohibit als pares.

Aquesta idea ens va agradar moltíssim, ens van deixar fins i tot dissenyar la sala, més o menys dir què ens agradaria que hi hagués, quins colors preferíem, quin nom li posaríem... I aquest és el nostre gran projecte.”

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article