Entendre per opinar


A la reunió del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) del 19 d’octubre vaig proposar que es creés la figura de l’assistent personal especialitzat en accessibilitat cognitiva per a treballar a l’IMPD com a suport a la vocal amb discapacitat intel·lectual.

Aquesta proposta va crear molt debat perquè la figura de l’assistent personal no existeix per la discapacitat intel·lectual. En canvi, a les reunions de l’IMPD la persona representant de la discapacitat auditiva sí que té un intèrpret de llengua de signes.

A mi, com a representant de les persones amb discapacitat intel·lectual, m’acompanya a les reunions de l’IMPD l’Edgar Prat, professor dels cursos de Drets Humans i de l’Assemblea de Drets Humans de la Fundació Catalana Síndrome Down (FCSD).

Quan hi ha una reunió, ell m’avisa i m’acompanya. També m’ajuda a entendre tota la informació que em fan arribar per correu electrònic (documents, pressupostos, plans d’actuació...) perquè pugui decidir el meu vot.

El cost de la seva assistència el paga la FCSD. La meva proposta és que l’Ajuntament de Barcelona pugui oferir aquest servei. Per això és necessari definir com ha de ser la figura de l’assistent personal per a persones amb discapacitat intel·lectual.

En aquest sentit, per poder assegurar la continuïtat del vocal amb discapacitat a l’IMPD es necessita fer un estudi de com ha de ser aquesta figura.

A les persones amb discapacitat intel·lectual ens aniria molt bé aquest suport per ajudar-nos a entendre millor els temes complicats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article