Què demanem al nou Govern?


Arriben els darrers dies de l’any i ens toca fer balanç de l’últim exercici, a cadascú des del seu àmbit d’actuació. Segons dades del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), aquest any a Catalunya s’han fet més de 13.000 contractes a persones amb discapacitat; es tracta de la dada més alta des de 2010 i representa un augment significatiu respecte 2016, quan se'n van signar 11.332, el que ens confirma que anem en la bona direcció.

 

Vivim en un país que està cada dia més conscienciat sobre la necessitat de construir una societat més justa i responsable, on tinguin cabuda totes les persones i capacitats diferents. Any rere any avancem en la igualtat, però encara queda molta feina per fer per part de tots: administracions, empreses i tota la societat en general. En aquest sentit, al nou govern de la Generalitat de Catalunya que surti de les urnes del 21 de desembre li demanem constància en el seu compromís i esforços per assolir la plena integració de les persones amb discapacitat, tant des del punt de vista social com laboral.

 

Els Centres Espacial de Treball (CET), que a Catalunya són més de 260, tenen un paper fonamental en l’ocupació del col·lectiu amb diversitat funcional i són i seran, per tant, una peça indispensable per fer-ho realitat. Així doncs, demanem al govern i al parlament que continuïn apostant per la fórmula d’èxit que representen els CET a Catalunya. També fem una crida a la responsabilitat i el suport del sector mitjançant el pagament de les subvencions corresponents. Aquest any s’ha produït un endarreriment en els pagaments que ens preocupa, a data d’avui seguim a l’espera de molts ajuts que ens corresponen. Des del món del treball protegit, reivindiquem que des de l’administració es tingui en compte el col·lectiu de discapacitat i que aquest compromís es traslladi també a nivell pressupostari, on es necessiten més recursos. Uns recursos que ens permetran no discriminar, com s’està fent actualment, alguns tipus de discapacitats en relació a la resta.

No en tenim cap dubte que 2018 serà un any complex i ple de reptes per aquest nou govern. Des de l’àmbit de la discapacitat, però, fem una crida per seguir treballant també per la plena integració de les persones amb diversitat funcional, una punt fonamental per continuar construint la societat que volem.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article