Si la solució a un problema és una iniciativa solidària serà ben rebuda per tothom


Aquesta opinió pertany al projecte ‘365Batecs’ de Sant Joan de Déu Solidaritat, un recurs pedagògic que ofereix vídeos testimonials de format breu per reflexionar al voltant de les persones en situació vulnerable.

 

El calendari solidari ‘Bombers amb causa’ permet que els seus protagonistes, sovint nens i nenes malalts, puguin oblidar-se durant una estona d'allò que els hi passa. És una iniciativa solidària que sorgeix de la voluntat i insistència de tres bombers voluntaris.

El calendari ‘Bombers amb causa’ va sorgir quan jo estava a l’Escola de bombers i estava fent el curs bàsic de bombers. Resulta que la meva germana portava un any amb càncer, a l’hospital. Llavors, jo vaig preguntar a un company, a l’Oscar Sánchez, sobre el calendari de bombers, què feien i a què es destinaven aquells diners. M’ho va explicar i vaig pensar que si aquests diners els invertíssim en l’Obra Social, en nens, en l’Hospital, per exemple en la causa de la meva germana, doncs pensàvem que seria per a tots.

Les fotografies sempre són escenes “bomberils” amb nens de l’hospital. I els nens són els autèntics protagonistes del calendari. Busquem alguna cosa natural, sincera, i... bé, crec que totes les fotos del calendari ho reflecteixen així. Volem que aquesta jornada que dediquem als nens i nenes, si algun d’ells desgraciadament està malalt o pateix alguna malaltia terminal doncs, que per uns moments o per unes hores, se n’oblidi del que li passa i del seu entorn.

Crec que és un projecte molt noble i que realment a tots ens afecta, ja sigui a nivell individual o a nivell col·lectiu. Vulguis o no, sempre coneixes algun infant al teu entorn que té un problema semblant.

Si tenim un problema, abans de queixar-nos, hem d'intentar buscar-hi solució, ser insistents i segur que, si és un projecte bonic, sempre tot el que sigui solidari, serà ben rebut per a tothom.”

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article