Rècord en la contractació de persones amb discapacitat: miratge o punt d’inflexió?


A Grupo SIFU, el Centre Especial de Treball que lidero des de fa més de 20 anys, vam tancar l’any amb unes xifres de creació de treball francament positives. Per sobre dels nostres millors pronòstics, on prevèiem la creació de 350 nous llocs de treball el 2017, hem incrementat la nostra plantilla amb 456 persones amb diversitat funcional. Ens satisfà, a més, veure com cada any es materialitza la nostra aposta pel col·lectiu de persones amb discapacitats considerades de difícil inserció, que ja representa el 30% del nostre equip, és a dir més de 1.300 persones. Posant les dades sobre la taula, però, em pregunto si el nostre ha sigut un cas aïllat o si estem davant d’un canvi de tendència.

Les dades fetes públiques pel Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) fa poques setmanes semblen confirmar que les coses estan canviant. L’any passat es va assolir el màxim històric en la contractació de persones amb discapacitat amb 110.000 contractes a tota Espanya, un 11,4% més que el 2016. Les estadístiques no menteixen, les empreses confien cada vegada més en les persones amb diferents capacitats, però un cop més em qüestiono: estem davant del punt d’inflexió que estàvem esperant?

Lamentablement una taxa d’atur de les persones amb discapacitat del 28,6%, gairebé un 10% per sobre que el conjunt de la societat espanyola, ens recorda que queda encara un llarg camí per recórrer en l’àmbit de la inclusió social i laboral. Tot i així, hem de recolzar-nos en els senyals positius, que ens mostren que anem pel bon camí. Les xifres ens avalen. Estem demostrant que apostar per les persones amb discapacitat és una inversió rendible per l’administració i per la societat, tant a nivell social com econòmic. I és precisament gràcies a aquesta aposta per part d’empreses, administracions i centres especials de treball, que cada dia som més els que valorem el talent i les capacitats de les persones per sobre de si tenen discapacitat o no.

Poc a poc, amb perseverança i el valor de la feina ben feta, fem possible que la societat comenci a veure les empreses, entitats i organitzacions que integren a persones amb capacitats diferents en els seus projectes des d’un punt de vista objectiu i normalitzat, valorant-les pel valor econòmic i social que generen. Sí, encara queda molta feina per fer, però anem pel bon camí.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article