Tot el que dones en una activitat solidària sempre et retorna


Aquesta opinió pertany al projecte ‘365Batecs’ de Sant Joan de Déu Solidaritat, un recurs pedagògic que ofereix vídeos testimonials de format breu per reflexionar al voltant de les persones en situació vulnerable.

 

El grup de mares que ens hem implicat amb la Magic Line ho hem fet també pel repte esportiu, perquè ja formem part d’un grup que caminem, però a més a més aquest repte solidari ens aporta un valor afegit que és el fet de poder donar el nostre temps i els nostres diners, la nostra xarxa i els nostres recursos a poder contribuir en una causa que ho necessita. Persones amb dependència, persones que pateixen salut mental, qualsevol altre tipus d’exclusió que ens sembla que és de compromís i de responsabilitat individual per la qual podem aportar el nostre temps a aquestes persones que no tenen la sort de poder viure en una situació d’estabilitat com la nostra.

A més, el fet de fer extensiu aquesta proposta nostra a tota l’escola ens sembla que és una oportunitat perquè altres pares que potser de forma espontània no s’hi aproparien, els hi va sonant aquest missatge que s’ha de ser compromès amb l’altre, solidari i que ser solidari de vegades s’atribueix amb coses avorrides i que fer un concert i muntar activitats són coses que la gent gaudeix molt i que després tothom surt amb un entusiasme molt gran. Per tant, tot el que tu dones fent una activitat solidària al final et retorna, et retorna en satisfacció personal, segur.

Quan penso en una activitat solidària penso en donar a conèixer realitats diferents a gent que en el seu dia a dia no les coneixen, i sensibilitzar. A partir d’aquí, si a més a més motives la implicació doncs millor que millor.

L’any passat vam ser uns quants, aquest any hem sigut uns quants més. L’any passat vam recaptar uns diners i aquest any em sembla que n’hem recaptat una mica més, però sobretot aquesta recaptació és l’excusa perquè la gent prengui consciència i després no faci donacions només en aquesta activitat puntual, sinó que prengui consciència que aquestes donacions han de ser periòdiques i que has d’estar al costat sempre d’aquestes realitats diferents.”

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article