Teràpia amb gossos per recuperar les relacions més essencials


Aquesta opinió pertany al projecte ‘365Batecs’ de Sant Joan de Déu Solidaritat, un recurs pedagògic que ofereix vídeos testimonials de format breu per reflexionar al voltant de les persones en situació vulnerable.

 

En el fons és com si portessis una part de la natura en un indret molt controlat. És com si, a través d’ells, tornem als principis més bàsics, a les relacions més bàsiques i més humanes. Tu et passeges sola per l’hospital i difícilment la gent somriu, et diu hola... Tu et passeges amb un gos, i la gent somriu i s’atura. I tot això jo crec que enriqueix molt a la persona, és a dir, que fa un bé als nens, fa un bé a les famílies i jo crec que fa un bé a tot el col·lectiu en general. Qui ho fa són ells, així que són uns bons professionals.

Reps satisfacció de l’estima que, a través del gos, repercuteix directament sobre tu. Reps la satisfacció d’haver-te forçat les neurones per treure un somriure per assolir aquell objectiu que t’estan proposant el fisio, el logopeda, la mestra d’educació especial, el psiquiatra... I veure que, després, parlant amb el terapeuta, s’ha aconseguit o estem en camí d’aconseguir-ho. Reps la satisfacció de compartir el teu dia a dia amb un gran company. Perquè són professionals, però no deixen de ser els nostres companys de vida. I amb ell vas a tot arreu. És una passada de feina.”

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article