Dos anys de treball a l’IMPD


Em dic Montse Vilarrasa i tinc 38 anys. Fa 6 anys que treballo com a auxiliar d’administratiu a l’empresa Respira Energia, però a treballar vaig començar amb 21. Les meves passions són ballar, anar a la piscina i sortir amb els amics. I el meu somni: anar viure amb la meva parella i casar-nos.

Fa dos anys que col·laboro amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de Barcelona. Em vaig presentar a les eleccions al Consell Rector amb un programa que vam fer amb l’Assemblea de Drets Humans de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD). I el 2 de juliol del 2016 vaig ser escollida vocal amb 135 vots. No m’ho creia!

De fet, a les primeres reunions sempre votava en blanc perquè no entenia res. Amb aquests dos anys he anat agafant confiança, i tot i que encara voto en blanc en alguna sessió, ara ja sé perquè ho faig.

Soc la primera persona amb discapacitat intel·lectual que forma part del Consell Rector de l’IMPD. Crec que aquesta és la forma més autèntica d’inclusió, perquè si s’ha de decidir sobre nosaltres, ha de ser amb nosaltres.

Junts treballem per donar veu a la discapacitat, i que aquesta convisqui amb tot allò ordinari.

Durant aquests dos anys a l’IMPD, he aconseguit petits canvis, com per exemple una documentació accessible a tothom i que per primer cop s’acceptés que una persona amb discapacitat tingui assistent a les reunions.

També he lluitat per conscienciar els mitjans de comunicació de com tractar la discapacitat intel·lectual a partir del decàleg que hem preparat amb els companys d’Èxit21. He participat a la ràdio i he fet més d’una conferència.

A més, ara fa poc l’IMPD ha aprovat una proposta meva de realitzar una campanya de conscienciació sobre els drets de les persones amb discapacitat. Quina il·lusió!

I el futur? De moment encara em queden dos anys com a vocal al Consell, i continuo pensant que ens queden moltes coses per millorar. Per això, continuo treballant, entregant-me a la causa i ... somiant!

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article