El bon empresariat és aquell que aporta quelcom positiu a l'entorn


Aquesta opinió pertany al projecte ‘365Batecs’ de Sant Joan de Déu Solidaritat, un recurs pedagògic que ofereix vídeos testimonials de format breu per reflexionar al voltant de les persones en situació vulnerable.

 

“Jo sempre he cregut que fer una acció d’aquest tipus només per la imatge de marca és un error. Nosaltres en cap cas ho mesurem, sinó que mirem com podem contribuir i què ens aporta com a empresa. Ens aporta un propòsit més gran, perquè és més enllà d’un lloc on la gent va a treballar, com a col·lectiu humà, els ofereixes l’oportunitat de sentir-se importants, humans i vius. Les persones que van a fer això reben un sac molt gran de gratitud, i això ho comparteixen amb els altres. Anem a fer xerrades amb gent que està vivint al carrer, i ens ha passat de rebre un correu al cap d’unes setmanes dient que gràcies a això han trobat un lloc de feina que permetrà llogar una habitació i reincorporar-se a la societat. Això és una gran alegria, i com a empresa et fa crear un nou perfil d’empresari més enllà de guanyar diners, sinó de participar amb l’entorn en el que es mou, i és fonamental.

La conseqüència d’això és la generació d’equips i l’esperit d’unitat. Quan agafes aquesta proximitat i tens alguna cosa més en comú que les hores de treball fa que les diferències siguin més petites i que agafis consciència de com d’afortunat ets de tenir una feina o salut, i per tant, t’ajuda a donar més i la companyia en surt beneficiada. No sóc capaç de mesurar-ho, de fet, si en fos capaç tothom ho faria perquè llavors perdria la màgia. S’ha de fer perquè ho sents al cor.”

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article