Cortines de fum


S'acosten les eleccions municipals i com sempre ens venen cortines de fum a la població, posant petits pegats o fent veure que tot està molt bé. Utilitzant els mitjans públics per animar-se amb notícies que deixen molt a desitjar i així fer veure que estan treballant molt, anem a allò de sempre. Res a veure amb la realitat.

Fa poc l'Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat va fer un acte al Tecla Sala parlant dels seus 40 anys de transformació de l’accessibilitat a la ciutat. És veritat, hem millorat molt, hem passat de la sorra al ciment en tots aquests anys. La nostra entitat, malgrat estar convidada en aquest acte, no hi va voler participar perquè no ho vèiem com ells.

Ens centrarem en un parell de temes, per posar algun exemple. El que ens diuen a través dels mitjans públics de la ciutat és que és la zona de jocs infantils és la més gran de l’àrea metropolitana de Barcelona. També ens diuen que l'àrea de jocs té una configuració radial, de forma oval. Que és inclusiva i que els seus elements s'agrupen per franges, amb paviment de cautxú de diferents colors, en funció de les seves característiques. S'hi han col·locat diversos tobogans, per a grans i petits, utilitzant el fort desnivell del terreny i en altres espais hi ha gronxadors, balancins de molles, xarxes d'escalada, tirolines, arcs i cordes.

Doncs bé, el que diem nosaltres és el següent. Vam oferir a l'equip de Govern que comptessin amb nosaltres i amb més entitats i veïns i veïnes per poder ajudar a pensar idees i millores per fer parcs infantils no excloents, accessibles, amb elements adaptats, integradors perquè tots els nens i nenes poguessin interactuar entre ells, senyalitzacions, pictogrames, etc.

L'equip de Govern ha tornat fer el de sempre. Tot i que se'l va informar de millores, cas omís. Doncs bé, després de veure el parc arribem a la següent conclusió. En el moment que un sol nen o nena no pugui gaudir en interactuar amb altres i no hi hagi un element com ara un gronxador amb plataforma en el qual es pugui ficar amb la seva cadira, o un nen o nena invident no pugui accedir perquè no hi ha carrils guia o perquè no són ​​accessibles, no són integradors, són excloents.

Seguirem reivindicant els nostres drets fins que algun dia siguin realitat i no ficció.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article