La violència de gènere al Facebook


En plena època en què les xarxes socials formen part indiscutible del nostre dia a dia cal fer un repàs de l'atenció que paren envers determinats temes que tractem. Avui és el torn d'analitzar el pes de la violència de gènere dins del Facebook. Fent una cerca ràpida del concepte "violència gènere" són centenars les entrades que t'apareixen. Reunits en diferents grups amb denominacions diferents (Contra la violència de gènere, CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE, PROU A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE!!, PROU violència de gènere!, Contra la violència de gènere o NO a la violència de gènere) són milers els usuaris que han decidit afegir-s'hi per protestar contra aquests maltractaments. En només els grups esmentats són més de 6200 les persones que en formen part. D'aquesta manera, els murs esdevenen un lloc d'encontre entre víctimes de la violència i persones sensibilitzades amb la causa i és on s'intercanvien i es compaginen missatges de denúncia i missatges de suport.

A banda de ser una via d'intercanvi d'experiències, impressions i opinions, les pàgines i els grups del Facebook també serveixen d'altaveu d'iniciatives que es duen a terme. De cara els propers dies, la cerca "violència gènere" ens dóna com a resultats la conferència 'La violència de gènere des d'una perspectiva islàmica', que s'organitza pel proper 25 de novembre a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Camp), l'exhibició de hip-hop contra la violència de gènere del proper 20 de novembre a Súria (Bages), la xerrada sobre els orígens de la violència de gènere que s'organitza a Flix (Ribera d'Ebre) el 23 de novembre o el IX concert contra la violència de gènere que es farà el 26 de novembre a Manlleu (Osona).

Sens dubte, les xarxes socials, gràcies a la seva fàcil accessibilitat, són una manera fàcil i eficaç d'arribar a un nombre força ampli de la ciutadania i a poc a poc els diferents agents van prenent consciència d'aquesta realitat i van incidint en el seu pes dins d'aquest món virtual.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article