Dia Mundial de Lluita contra la Sida


El 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de Lluita contra la Sida (DMS), el dia escollit per Nacions Unides per recordar i donar a conèixer al món l'epidèmia global de la sida causada per la extensió de la infecció del VIH. Aquest dia ofereix una possibilitat de sensibilització única per a informar a la població sobre la pandèmia i per oferir missatges que promoguin la prevenció davant la infecció del VIH. SIDA STUDI durà a terme una sèrie d'actes per a commemorar la jornada.

Difusió del DMS a la nostra web i a la xarxa

Al lloc web de SIDA STUDI hi ha la informació bàsica sobre la malaltia, un argumentari sobre el DMS i un breu document on en forma de preguntes i respostes podràs saber en pocs minuts què és el DMS. L'espai té el manifest que cada any redacta la Generalitat de Catalunya amb l'adhesió de diferents entitats del teixit associatiu català així com també hi ha publicades les dades epidemiològiques que elabora Onusida, CEEISCAT i el registre de casos de la sida. A banda, a través del facebook es podrà seguir tota l'actualitat quant a actes organitzats i la difusió del material que s'ha preparat pel primer de desembre.

Diferents municipis, diferents actuacions

SIDA STUDI juntament amb l'Àrea de Salut Pública i Consum (SSPiC) de la Diputació de Barcelona fa arribar el DMS als municipis de Montmeló, Piera i Vilassar de Dalt. Les activitats previstes en aquestes ciutats s'han organitzat juntament amb els tècnics de l'ajuntament per promocionar el Dia Mundial de Lluita contra la Sida entre els ciutadans. A banda, durant els primers dies del mes Castellbisbal i 12 municipis catalans més també celebraran el dia i hi haurà l'exposició itinerant 'VIH sobre rodes'.

Intervencions en centres de justícia


Des de fa anys SIDA STUDI realitza durant el DMS diferents intervencions en el medi penitenciari. Enguany es fa una xerrada al Centre Penitenciari Quatre Camins i es complementarà amb la distribució de materials informatius i una mostra de cartells. També s'enviarà material de sensibilització i cartells al Centre Educatiu Can Llupià, al Centre Obert 1 de Barcelona i al Centre Obert 2 de Barcelona. El barri del Raval rebrà una atenció especial: SIDA STUDI vol que s'involucri en la celebració del dia mundial de lluita contra la sida i distribuirà material informatiu i preventiu en determinats punts del barri com poden ser les biblioteques de Sant Pau - Santa Creu, la biblioteca Gòtic - Andreu Nin,  la biblioteca Sant Antoni - Joan Oliver i la biblioteca de l'associació Rosa Sensat,  i alguns locals d'oci.

Activitats del Comitè 1r de desembre

El Comitè 1r de Desembre és una organització no governamental constituïda com a Plataforma d'ONG que treballen lluitant contra la SIDA a Catalunya. El Comitè va ser fundat l'any 1998 i una de les principals activitats que duu a terme és la celebració unitària de totes les ONG que la conformen del Dia Mundial de Lluita contra la Sida. Com cada any i com a entitat que forma part del comitè, SIDA STUDI participarà en la carpa unitària que s'instal·la a la plaça universitat per donar a conèixer aquesta diada a la societat. Durant tota la jornada diverses entitats duran a terme activitats de sensibilització sobre el VIH/sida a la carpa. SIDA STUDI hi serà present repartint informació, distribuint material preventiu i també el nou calendari i punt de llibre. Pots veure totes les activitats organitzades pel comitè en aquest document.

*text extret del web de SIDA STUDI

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article