El Teaming, una forma fàcil i còmode d'ajudar


Existeix una manera fàcil i còmode de ser solidari i es diu Teaming, una iniciativa que emparant-se en el de mica en mica s'omple la pica busca la unió d'un grup de persones per ajudar en un projecte i un objectiu marcat entre tots. Tal com s'explica al seu web informatiu, Teaming és una iniciativa solidària per reunir microdonacions que individualment no són viables. Una forma de fer-ho a l'empresa és aportant 1 euro de la nòmina de cada treballador que ho desitgi; l'empresa canalitza la donació i, si ho vol, pot afegir-hi una aportació a l'esforç d'equip. Els diners que es recullen es destinen al que entre tots s'ha acordat, ja sigui una ONG o una ajuda concreta. Així, Teaming "no és una fundació ni una ONG ni és una empresa", Teaming "no té un número de compte bancari ni rep diners; Teaming és només una idea". 
 
D'on surt aquesta idea? Teaming té un creador: Jil Van Eyle, un executiu que després d'arruïnar-se va tenir una filla amb hidrocefàlia i arran d'això va voler orientar la seva vida a fer alguna cosa per a la resta. Autor del llibre '¿Cómo dejé de ser un idiota?', Jil Van Eyle explica en una entrevista al diari Noticias de Navarra que "abans era el típic executiu agressiu que pensava que la felicitat era tenir un Porche. La meva vida era totalment individualista i materialista, potser perquè vaig tenir una infància difícil [...] Vaig crear una empresa amb 50 treballadors i els tractava d'una forma molt prepotent". El naixement de la Maria, la seva filla cega, sorda, que no camina i que té la mentalitat d'un infant, just després d'haver-se arruïnat, el va ajudar a "reconduir la meva vida i ajudar a molta gent". I ho ha aconseguit: a dia d'avui "més de mil empreses de més de 40 països de tot el món apliquen el Teaming i generen 200.000 euros al mes per a projectes solidaris". 
 
Així doncs, la idea del Teaming a hores d'ara ja està força estesa i les finalitats amb què s'han recaptat els diners són vàries. A la Universitat de Monterrey es va ajudar a comprar una cadira de rodes a un nen d'una família humil; el Grup Intercom va fer un donatiu a la Fundació Enriqueta Villavecchia, una fundació que procura assistència socio-assistencial i domiciliària a nens amb càncer i els treballadors d'Atrapalo.com han col·laborat amb Intervida. Aquests només són tres dels molts exemples que a dia d'avui ja es poden comptabilitzar lligats amb el Teaming, una idea solidària que el Vapor Llonch de Sabadell desenvoluparà la xerrada 'TEAMING, solidaritat i emoció treballant en equip' el proper 16 de desembre de 6 a 8 de la tarda a la seva seu. El mateix creador explicarà el projecte, a banda de les intervencions dels responsables de Teaming en dues empreses del Vallès Occidental. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Mª López
2.

La nova data de realització serà el 10 de febrer del 2011 a les 18 hores a l'edifici del Vapor Llonch de Sabadell (Crta. de Barcelona, 208 Bis)

Per confirmar l'assistència, escribiu un correu electrònic a [email protected]

Moltes gràcies

  • 0
  • 0
Josep Mª López
1.

La xerrada informativa al respecte de Teaming, prevista de realitzar-se el 16 de desembre, s'ha hagut d'ajornar amb previsió de fer-se a principis del mes de febrer. Disculpeu les molèsties

  • 0
  • 0

Comenta aquest article