Què és?

El mitjà digital Social.cat impulsa la segona edició de ‘Social Lab: Comunicar per transformar’, un espai de trobada en què els professionals de les entitats socials, directors de comunicació de l'Administració, experts, estudiants, acadèmics i mitjans el tercer sector pugui professionalitzar la seva tasca de difusió.

L’experiència del Social.cat, que desenvolupa des de fa anys una tasca ingent com a altaveu de l’acció social al territori, ha detectat que el sector està atomitzat en milers d’entitats. Les més grans acostumen a tenir els recursos, el personal i les eines per engegar grans campanyes de comunicació, mentre que la majoria, més petites, i malgrat la feina que fan a favor del progrés de la nostra societat, sovint tenen problemes per comunicar el seu valor a la ciutadania. Per una banda, manquen recursos i, per l’altra, manca diàleg i espais oberts al coneixement, no només entre entitats, sinó amb les administracions i la ciutadania en general. La jornada ‘Social Lab: Comunicar per transformar’ vol ajudar a trobar solucions.

En la primera edició del Social Lab, que es va celebrar l’1 de desembre del 2017, hi van participar dos centenars de persones i en menys de 48 hores es van esgotar les inscripcions als tallers pràctics. Va ser un gran èxit tant de participació com de repercussió i va fer evident que un espai que aplegui comunicació i acció social era necessari.

Programa

09:00 - 09:15h
Inscripcions
09:15 - 09:30h
Inauguració

Joan Camp, Editor de Social.cat
Meritxell Benedí, Directora general de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya

09:30 - 10:30h
Entitats que comuniquen i transformen

Casos d’èxit d’entitats del tercer sector que amb les seves accions de comunicació contribueixen a transformar la societat en els seus àmbits respectius i a fer créixer i posicionar la seva entitat.

Laura Lanuza, responsable de comunicació de Proactiva Open Arms
Natxo Medina, activista de xarxes socials del Sindicat de Llogaters
Carlos Alcoba, cap de comunicació d’Obertament

Modera Cristina Garde, Redactora en cap de Social.cat

10:30 - 11:30h
Consell de redacció

Què és notícia i què no ho és als mitjans d’avui en dia

Miríam Vila, cap de societat de TV3
Elena Freixa, cap de societat del Diari Ara
Xavier Alsinet, cap de societat de l'ACN

Modera Teresa Ferré, professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB

11:30 - 12:00h
Pausa - Esmorzar
12:00 - 14:00h
Tallers paral·lels (escollir-ne un dels dos)
  • - Com crear històries que connectin amb la ciutadania
  • - Periodisme de dades: com comunicar amb dades i no morir en l’intent
  • — Entrades exhaurides —
15:30 - 17:30h
Tallers paral·lels (escollir-ne un dels dos)
  • - Fotografia i telèfon mòbil: dóna-li ús professional a la càmera del teu mòbil
  • - Eines útils per treballar les xarxes socials
  • — Entrades exhaurides —

Tallers

Com crear històries que connectin amb la ciutadania

A càrrec de David Vidal, professor titular de periodisme literari i cultural a la UAB, crític literari del diari Ara i col·laborador de Catalunya Ràdio

— Entrades exhaurides —

Periodisme de dades: com comunicar amb dades i no morir en l’intent

A càrrec de Karma Peiró, periodista especialitzada en Internet i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i en el periodisme de dades

IMPRESCINDIBLE portar ordinador portàtil.

— Entrades exhaurides —

Fotografia i telèfon mòbil: dóna-li ús professional a la càmera del teu mòbil

A càrrec de Jordi Borràs, il·lustrador i fotoperiodista

IMPRESCINDIBLE smartphone de menys de 3 anys amb connectivitat a Internet i espai per a instal·lar APP’s. Es recomana dur bateria externa i carregador per endollar-lo a la corrent.

— Entrades exhaurides —

Eines útils per treballar les xarxes socials

A càrrec d'Esther López especialista en identitat digital, copywriting i xarxes socials

IMPRESCINDIBLE portar ordinador portàtil amb connexió Wi-Fi

— Entrades exhaurides —

Inscripcions

Les inscripcions a la jornada Social Lab són gratuïtes i tenen places limitades. En el moment de la inscripció, els participants hauran d'escollir entre un dels tallers formatius del matí i un de la tarda. En el cas de les entitats, es recomana que diversos membres de l'equip es reparteixin entre els tallers, que s'imparteixen de forma simultània.

Entrades exhaurides als tallers. Si vols assistir als col·loquis i a l'esmorzar de la Jornada, ho pots fer sense inscripció prèvia. L'entrada és lliure i gratuïta.

Inscriu-t'hi

On ho farem?

Social Lab serà un esdeveniment de gran format i amb múltiples espais. Per aquesta raó, se celebrarà al Palau Macaya de la Fundació “La Caixa”, centre de referència per al diàleg, la reflexió i l’intercanvi d’idees entre institucions públiques, entitats socials, empreses, universitats, professionals i ciutadans.