Què són?

Les xerrades ‘Socialitzant’ són debats temàtics que reflexionen sobre l’acció comunitària, però són molt més que això. Innoven en el format, en el procés, en la forma i en la difusió. I com ho fan? Primer, fan diana en el tema que interessa difondre específicament a l’entitat o la institució. Segon, l’equip realitza un treball de camp en col·laboració i diàleg constant. I, tercer, tot el procés de treball es presenta en forma de dossier informatiu i es difon a través de les xarxes socials fent ús d’un relat transmèdia.

En aquests dossiers, que es reparteixen a tots els participants i que també es difonen en format digital a través del Social.cat, s’aporten dades, es fa anàlisi i reflexió retrospectiva i prospectiva i es dona veu als col·lectius vulnerables, a les entitats, l’administració i els experts.

En definitiva, les xerrades són un lloc de trobada, reflexió i participació per promoure la col·laboració, per enfortir el teixit associatiu i el diàleg amb la ciutadania i per plantejar estratègies innovadores d’abordar l’acció social que fomentin la creativitat. A més, als debats es motivarà el diàleg obert entre les entitats, els responsables de l’administració i la ciutadania.

Propera xerrada

Concilies o només treballes?

Igualtat i corresponsabilitat al tercer sector a Catalunya

Webinar amb inscripció prèvia


Tres de cada quatre persones contractades (74%) en el tercer sector són dones. En el conjunt del mercat laboral català, les dones es troben per sota del 50%. A més, els contractes temporals i parcials fan estralls i afecten principalment les dones. Per què elles són un dels col·lectius que més pateix la manca de conciliació? Què hi està fent l’administració i les entitats per fer-hi front?

Per respondre a aquestes qüestions i obrir el debat a la ciutadania, el mitjà digital Social.cat, amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, organitza el proper dijous 12 de març la xerrada ‘Concilies o només treballes? Igualtat i corresponsabilitat al tercer sector a Catalunya’, que s’emmarca dins els col·loquis ‘Socialitzant’.

La taula rodona, que tindrà lloc a les 18 h al Palau Robert (Passeig de Gràcia,107), és la primera de les xerrades programades per aquest any 2020. L’objectiu és reflexionar amb entitats, tècnics, professionals i experts del territori amb la intenció de generar debat.

Per abordar aquesta temàtica complexa, el Social.cat ha convidat tres ponents d’àmbits diferents per donar una visió polièdrica d’aquesta realitat:

  • Mireia Mata Solsona, directora general d'Igualtat de la Generalitat
  • Gemma Altell, vicepresidenta de Dones Directives i Professionals de l'Acció Social (DDiPAS)
  • Mar Gaya, fundadora de la consultoria Igualando.
  • Vicent Borràs, sociòleg i membre del Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball de la UAB

Inscriu-t'hi


Amb el suport de:

Com ho fem?

Organització de la jornada: preparatius

  1. Tria d’un tema en consens amb el consell de redacció del Social.cat.
  2. Producció de l’esdeveniment
  3. Desenvolupament del guió de l’acte
  4. Activació la campanya de comunicació de l’esdeveniment

La trobada: presencial

  1. Presentació i moderació de la taula rodona
  2. La xerrada pot incloure diferents actors: institucional, testimonial, expert i/o acadèmic.
  3. Participació interactiva amb el públic assistent
  4. Presentació i seguiment minut a minut a xarxes socials sota un hashtag acordat
  5. Sessió de fotos i de vídeos (si s’escau)

El dossier: suport físic

El dossier és una peça clau de les jornades: permet que continuin tenint repercussió i visibilitat un cop finalitzades. Consta de 20-30 pàgines i és una combinació d’articles, que pot variar segons la necessitat de l’entitat o la institució.

La difusió i la comunicació: digital

  1. Entrega personalitzada
  2. Format PDF
  3. Monogràfic
  4. Xarxes socials
  5. Butlletí