Ana Orantes

Granada

Ana Orantes Ruiz (Granada, 1937 - Cúllar Vega, 17 de desembre de 1997) va ser una dona espanyola víctima de violència de gènere que va exposar en una entrevista televisiva la violència a la qual havia estat sotmesa per part del seu exmarit. Pocs dies després del seu testimoni a la televisió, va ser assassinada per la seva exparella, la qual cosa va generar gran repercussió i visibilització de la violència masclista a la societat espanyola i, com a conseqüència, la remodelació del Codi Penal. Orantes va ser la víctima de violència de gènere número 59 de l'any 1997.

(Informació extreta automàticament de la Viquipèdia)

Ana va denunciar a la televisió el maltractaments que havia sofert per part del seu exmarit durant 40 anys i ell la va matar d’una manera brutal. El seu cas va causar gran commoció a tot el país (i a mi mateixa) i va fer canviar la legislació per tal de protegir altres dones que patien violència masclista. Ella va ser oficialment “la primera”. Va ser molt valenta i, per tal d’ajudar a altres, va pagar amb la seva vida. No l’oblidem mai!

Elena

Ana va denunciar a la televisió el maltractaments que havia sofert per part del seu exmarit durant 40 anys i ell la va matar d’una manera brutal. El seu cas va causar gran commoció a tot el país (i a mi mateixa) i va fer canviar la legislació per tal protegir altres dones patint violència masclista. Ella va ser oficialment “la primera”. Va ser molt valenta i, per tal d’ajudar a altres, va pagar amb la seva vida. No l’oblidem mai!

Elena

Un projecte de