María del Carmen Gete-Alonso

Barcelona

Primera catedràtica en Dret Civil a l'Estat espanyol (UAB) i la més jove en aconseguir-ho (30 anys) essent mare de dos fills petits de 5 i 3 anys, l'any 1980. Incansable investigadora, professora d'universitat, escriptora, legisladora i cuidadora del seu nucli familiar i més enllà.

És una de les quatre fundadores del Moviment Feminista Carmona per la feminització del Dret privat. Presidenta de la Comissió de Gènere del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, des d'on fomenta l'ús del llenguatge jurídic inclusiu i la visibilització de la dona a les lleis catalanes.

Actual presidenta de la Comissió de Codificació d'aquest Departament, al qual ha estat vinculada des dels inicis de la seva carrera com a investigadora. Premi Puig Salellas 2020 per la seva dilatada i destacada trajectòria com a jurista que ha explorat tots els camps de la seva especialitat.

Va ser Presidenta del Tribunal d'Arbitratge de Sabadell durant més de dues dècades. Pel seu tarannà conciliador, la seva capacitat de trobar solucions creatives i els seus profunds coneixements posats al servei de les persones consumidores, va rebre el primer premi d'Aigües de Sabadell l'any 2020.

Ha publicat més de 50 obres i centenars d'articles científics sobre Dret Civil espanyol i català, liderat i participat en nombrosos projectes d'investigació competitius. Ha format a les generacions de juristes que han passat per les aules des de l'any 1972 fins el dia d'avui, sent un referent indiscutible de moltes persones, no només pels seus coneixements profunds i extensos en Dret Civil, sinó per la seva qualitat humana.

Mònica Sumoy

Un projecte de