Barcelona instal·la els primers contenidors reacondicionats com a allotjaments provisionals

Es preveu que l’edifici s’acabarà a finals d’octubre, moment a partir del qual es farà l’adjudicació


L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquest dilluns la instal·lació dels mòduls del primer edifici del programa d’Allotjaments de PROximitat Provisionals que es construeix a la ciutat. Es tracta d’un tipus d’habitatge, construïts amb elements de contenidors marítims. La instal·lació durarà tres dies i es farà en un solar destinat a habitatge públic que hi ha al carrer Nou de Sant Francesc 8-10, al districte de Ciutat Vella.

Aquest edifici compta amb 12 allotjaments, quatre dels quals són de dos dormitoris i vuit són d’un dormitori. A més, es pretén que sigui un tipus d’habitatge que potencii la vida comunitària, ja que a la la planta baixa s’ha ubicat un espai destinat a activitats comunitàries, entre altres, un espai que l’Ajuntament ha ofert perquè pugui acollir el CAP del Gòtic, i a la coberta està previst plantar-hi un hort urbà.

A finals d’octubre, s’adjudicaran els allotjaments. En aquest cas, es farà per la via de l’assignació directa a famílies del districte de Ciutat Vella que es troben en situació de vulnerabilitat i que de fet ja han estat valorades positivament per la Mesa d’Emergència i es troben en l’actualitat allotjades en pensions i altres dispositius provisionals, a l’espera d’un habitatge.

Amb tot, l’accés d’aquestes famílies a aquests allotjaments tindrà també un caràcter provisional, atès que continuaran el procés d’espera d’un habitatge social definitiu.

El projecte d’allotjaments APROP s’inspira en solucions similars que ja s’han posat en marxa amb èxit a d’altres ciutats europees com Àmsterdam o Copenhaguen, solucions que la ciutat ha adaptat a les necessitats pròpies.

Ràpida construcció i comunitat activa

Segons fonts del consistori, aquest projecte respon a “la voluntat d’ampliar el parc públic de pisos i evitar l’expulsió de veïns i veïnes dels seus barris”.

Aquest tipus d’habitatge, expliquen a l’ajuntament, és una manera més ràpida de construir habitatges, garantint els estàndards de qualitat. “Construir un habitatge públic d’obra requereix en l’actualitat entre sis i set anys, segons els casos, a comptar des que s’inicien les feines administratives fins que l’habitatge està preparat per entrar a viure-hi. En aquest tipus d’habitatge el temps de construcció es redueix a 15 mesos”, asseguren.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article