Les universitats reservaran una plaça per a cada grau per a estudiants tutelats o extutelats

Vuit estudiants es matricularan per aquesta via aquest curs


Les universitats catalanes han acordat reservar una plaça per a cada grau per als estudiants que compleixin els requisits d’accés a la universitat i que estiguin tutelats o extutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

La reserva de plaça, segons s’ha establert en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), es mantindrà durant tot el procés de preinscripció universitària i fins l’any en què l’estudiant compleixi 21 anys. A la primera assignació de places del curs 2022-2023, 8 estudiants es matricularan a universitats públiques per aquesta via.

La mesura sorgeix del grup de treball de l’Agenda 2030 del CIC, que és l'òrgan de coordinació de les 12 universitats catalanes. Seguint els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), les universitats volen promoure l’accés universal a una educació superior de qualitat.

L’Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) del Departament de Drets Socials ofereix suport tècnic i educatiu, d’habitatge, orientació per a la inserció laboral, suport psicològic i suport econòmic i jurídic als joves tutelats i extutelats fins els 21 anys.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article