Deu anys al costat de la gent gran de Catalunya

Els Premis ACRA commemoraran enguany el desè aniversari del certamen premiant la tasca de dues organitzacions de voluntariat: Amics de la Gent Gran i Fundació Privada Avismón-Catalunya


Els 'Premis ACRA per a la millora del benestar i qualitat de vida de les persones' arriben enguany a la seva desena edició com a una consolidada referència del sector i autèntica plataforma de divulgació, innovació i millora dels serveis assistencials. El periodista Xavier Graset conduirà l'acte de lliurament dels guardons, que tindrà lloc el proper dijous 15 de novembre a les 19.30 hores al Palau de Pedralbes de Barcelona i que servirà per a commemorar l'aniversari del certamen, tot apropant-lo a la realitat de la gent gran del país a través del Premi en la categoria de Millor trajectòria i aportació professional.

La cerimònia comptarà amb la presència d’autoritats destacades, com l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, que lliuraran els guardons a les persones i entitats premiades conjuntament amb la presidenta d’ACRA, Cinta Pascual.
 
Guardó al compromís amb la gent gran  
 
El jurat dels Premis ACRA ha fallat concedir el guardó en la categoria de ‘Millor trajectòria i aportació professional en l’atenció a la dependència i promoció de l’autonomia personal’ a dues organitzacions de voluntariat per a la gent gran que treballen diàriament per a pal·liar la solitud que pateixen massa sovint els integrants d'aquest col·lectiu, vetllant des de la responsabilitat i el compromís per la seva qualitat de vida. Es tracta de les entitats Amics de la Gent Gran, que compta amb més 763 voluntaris que donen servei a 852 persones grans d'arreu del territori i la Fundació Privada Avismón-Catalunya amb més de 250 voluntaris que donen servei a més de 275 usuaris a la ciutat de Barcelona.
 
D'altra banda, durant la mateixa vetllada del lliurament es donarà a conèixer el nom dels treballs guanyadors pel que fa a les altres dues categories a concurs, ‘Millora de la qualitat en l’atenció’ i ‘Innovació en l’atenció’. Uns projectes que, respectivament, hauran d’aportar canvis en el processos d’atenció a les persones (millores de l’eficiència en la utilització dels recursos, del treball en equip, dels sistemes per a incrementar la participació dels usuaris o dels sistemes de mesura de la qualitat i recollida de resultats), així com respostes a les necessitats emergents del sector (nous serveis i sistemes d’atenció a les persones i/o millores en la integració a l’entorn).
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Teresa Padrosa
1.
Sóc voluntària d'Amics de la gent gran i cel·lebro aquesta notícia de reconeixement de la tasca de ambdues fundacions, tot i que voldria aportar una esmena en la informació de la notícia per el que fa al nombre de voluntaris i persones grans ateses. Segons l'informe de la Memòria 2011 d'Amics de la gent gran el nombre de beneficiaris ha estat de 852 amb la tasca de 763 voluntaris. (veure link): http://issuu.com/gonell/docs/amics_gent_gran_mem_ria_2011. És possible que en la redacció s'hagin canviat les dades atribuides a cada fundació.
  • 0
  • 0

Comenta aquest article